ПоддержатьУкраїнська

Українці купують нелегальну зброю в інтернеті: голова політсили запропонувала розв'язання проблеми 

StopCor
StopCor

StopCor

Українці купують нелегальну зброю в інтернеті: голова політсили запропонувала розв'язання проблеми 

У нас у державі, на жаль, можна придбати взагалі незареєстровану зброю. Реальну зброю, яка продається в інтернеті. Люди, залучені до  організованої злочинності, з величезними коштами в регіонах, великих містах є учасниками політичного процесу.  Про це під час круглого столу на тему «Зброя – для псевдожурналіста: як зупинити неконтрольоване отримання дозволів на зброю за посвідченням представника ЗМІ»  заявила політтехнолог, голова політичної партії "Національна платформа". Катерина Одарченко. 

 Катерина Одарченко Фото: СтопКор

Політтехнолог зазначила, що наразі є два актуальні законопроєкти на обговоренні у Верховній Раді, які регулюють можливість створення ринку зброї. Катерина Одарченко наполягає: потрібно вводити регулятивні методології якомога швидше, аби зупинити поширення «приватних армій»:

«У західних країнах є можливість про кожну людину, яка має зброю, знайти інформацію, дізнатися, чим вона займається, що декларує. Цей процес займає 5-10 днів і є чітка методологія. Чому її немає у наших органів — СБУ та МВС?»

«Чому люди хочуть купувати зброю?»

«Рейтинг» проводив дослідження, що досить велика кількість людей хочуть мати зброю. Чому? Бо вони не мають довіри до держави та хочуть мати можливість самостійно захищатися. Мені здається, це більш глибока категоріальна проблема — що люди бачать рейдерство. До сіл часто структури поліції не доїжджають. Люди бачать, що взагалі немає поваги до власності, особливо у великих комплексах. У цілому існує ринок, де можна найняти за 100$ на добу сильних людей зі зброєю, які будуть захищати ваш об’єкт. Про це потрібно говорити, тому що це приватні армії, які існують у найкращому випадку у вигляді охоронних агентств, а в найгіршому — як певні спортивні клуби. Але це люди зі зброєю, які заміщують функцію держави. Тут ми чітко бачимо слабку функцію держави у захисті як безпеки персональної, так і безпеки власності. Ці настрої формують запити, на які держава має чітко відреагувати», — підсумувала політтехнолог.  

 Катерина Одарченко Фото: СтопКор

Нагадаємо, засідання круглого столу на тему «Зброя – для псевдожурналіста: як зупинити неконтрольоване отримання дозволів на зброю за посвідченням представника ЗМІ» проходить у вівторок, 6 липня, в медіацентрі «СтопКор».

Мета заходу – обговорення ситуації щодо неконтрольованого видання зброї псевдожурналістам та наслідків, до яких може призвести така ситуація, а також напрацювання пропозицій щодо розв'язання проблеми.

Другие новости