ПоддержатьУкраїнська

Уроки кришування від Табалова: мешканці Кропивницького б'ють на сполох через депутата міськради

Артем Поликовский
Артем Поликовский

Журналист

Уроки кришування від Табалова: мешканці Кропивницького б'ють на сполох через депутата міськради

Займаючись журналістикою не один рік, розумію, що схеми та принципи розкрадання державних коштів вже не здаються такими унікальними та новими. Хтось нагріває руки на закупівлях у медицині, інші заробляють на армії. Найрозумніші провертають схеми з банками. Та історія кропивницького олігарха вразила найбільше.

 Фото: скріншот

Вадим Дрига вирізняється від інших тільки своїм "дахом". Раніше бізнесмен, а зараз – депутат міської ради. Найчастіше опікується земельними питаннями. Та не даремно, адже в земельних аферах він точно "шарить". Колись у місті був завод, працювали люди. Але директору цього замало, він вирішує довести підприємство до банкрутства й продати. Та правильно, це ж не бізнес, а державна власність.Тим самим і людей виставити на вулицю. Цікаве починається далі.

Щоб покрити борги, завод продається на аукціоні. 300 тисяч гривень за тисячі квадратних метрів. Покупцем стає його теща, їй тільки-но 70 років, а гроші відкладала, працювавши все життя вчителькою. Але завод їй, певно, не потрібен, тому вона його одразу ж перепродає. Але вже набагато дорожче. Тепер на тому місці магазини й склади. Та це не вся власність заможної тещі. Ще вона має земельні ділянки, квартири та навіть готель біля моря.

Але нас дивувало те, як Дризі завжди все сходило з рук. Є і судові справи, і навіть підозра від прокуратури. Та це все неспроста, у Вадима Вікторовича є друг, який його, певно, й покриває. Друг не простий, бізнесмен, раніше нардеп, а зараз секретар міської ради Кропивницького – Андрій Табалов.

 Андрій Табалов Фото: скріншот

Приїхавши у відрядження до Кропивницького, ми хотіли пріоритетно поспілкуватися з місцевими журналістами. Адже вже неодноразово виходили на їхніх сайтах розслідування з нашими фігурантами. Проте жоден автор не погодився спілкуватися з нами після того, як ми починали говорити про Табалова й Дригу. Всі одразу відхрещуються та одноголосно стверджують "додати немає що, все в нашому розслідуванні". Деякі, прочитавши наші повідомлення, просто не відповідали.

Але ж який журналіст не хоче надати розголосу своєму розслідуванню? Нас це неабияк здивувало.

Єдиний, хто погодився з нами зустрітись та розповісти всю правду – Андрій, кореспондент місцевого видання. Тому нашим питанням було наступне: "Чому всі так нас бояться?" З відповіддю він довго не вагався. Розповів нам, що Табалов контролює майже все місто й мало хто з місцевих взагалі щось наважиться розповісти. Саме тоді ми й оцінили важливість нашого сюжету.

Також дізнались, що без Табалова взагалі жодне рішення в раді пройти не може. Андрій наголошує, що одіозний політик "тримає" більшість в раді.

Не буду багато розповідати. Спочатку перегляньте сюжет, а потім ми завжди відкриті до запитань.

Розслідування журналіста дивіться трохи нижче:

Другие новости