ПоддержатьУкраїнська

В Одесі зашкварний суд Чванкіна розглядатиме позов щодо скасування результатів виборів ректора ОНМедУ

StopCor
StopCor

StopCor

В Одесі зашкварний суд Чванкіна розглядатиме позов щодо скасування результатів виборів ректора ОНМедУ

29 квітня Київський районний суд Одеси розглядатиме позов щодо визнання недійсними результатів виборів ректора Одеського національного медичного університету.

 Фото: СтопКор

Наразі законним керівником навчального закладу є академік НАМН України, заслужений винахідник, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, професор Валерій Запорожан.

Раніше вже були спроби захоплення влади в університеті, а епопея навколо ОНМедУ тривала з 2018 року. Проте вони закінчилися фіаско і в листопаді 2020 року на виборах ректора Одеського національного медичного університету колектив підтримав главу Вченої ради академіка Валерія Запорожана. За кількістю голосів він випередив інших претендентів усемеро, його підтримали близько 80% усіх, хто проголосував.

За результатами підрахунку Валерій Запорожан отримав 812 голосів, Олена Якименко - 113 голосів, Владлена Дубініна - 68 голосів.

Вибори пройшли в повній відповідності з законом, демократично та прозоро. Усі троє кандидатів були допущені до виборів. Від кожного на виборчій дільниці були присутні спостерігачі, від Міністерства охорони здоров'я — головний спеціаліст відділу керівних кадрів управління роботи з персоналом Тетяна Савіна. На виборчій дільниці також працювали представники акредитованих ЗМІ. Процес голосування транслювався онлайн.

Проте, схоже, що на цьому історія не закінчилася, адже Київський районний суд м. Одеси, який очолює фігурант журналістських розслідувань Сергій Чванкін, уже 29 квітня розглядатиме позов щодо скасування результатів виборів.

 Сергій Чванкін Фото: скриншот

Примітно, що очільник суду Чванкін за свою кар’єру розжився будинком за мільйон доларів, був помічений у ймовірній причетності до нападів на журналістів, організації провокацій та сумнівних рішеннях.

Тож у громадськості неодноразово виникали питання щодо незаангажованості рішень Київського суду. З цього питання проводилися численні акції протесту. Тепер же суддя Київського суду Петренко розглядатиме позов щодо виборів ректора ОНМедУ. Тож чи можна сподіватися на справедливе рішення Феміди у цій справі, враховуючи, якою запеклою була боротьба за посаду очільника навчального закладу, а також сумнівне минуле Чванкіна?

Другие новости