ПоддержатьУкраїнська

Велика сімка підтримала ідею введення нових антиросійських санкцій

StopCor
StopCor

StopCor

Велика сімка підтримала ідею введення нових антиросійських санкцій

Країни Великої сімки дійшли до спільної думки щодо необхідності покарати Росію за її "злочинну діяльність" у світі. Тим не менше члени Великої сімки закликали Кремль до співпраці задля вирішення конфлікту в охопленій війною Сирії.

Новину передає "Преса України".

У Торонто пройшла зустріч міністрів з країн Великої сімки. Сторони підняли актуальне питання дестабілізуючої політики Росії. Так, представники Великої сімки наголосили, що Кремль підірвав міжнародне право і за свої дії має понести покарання. Зокрема, це будуть нові антиросійські санкції

Міністри також закликали Москву долучитися до розв'язання семирічного конфлікту в Сирії. Тим не менше сторони також погодились створити робочу групу для вивчення російської "злочинної поведінки" у регіоні.

"Росія повинна бути конструктивним партнером і має відповісти за діяльність у Сирії", – прокоментував виконувач обов'язків державного секретаря США Джон Салліван.

Тим часом міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон також нагадав, що Росія чинить протиправні дії не лише у Сирії, а й в Україні. За його словами, Москва втручається у внутрішні справи сусідньої країни, України, що не припустимо.

"Ми нагадуємо, що продовження економічних санкцій по Донбасу повністю пов'язане з повним і незворотним виконанням Росією Мінських домовленостей. Ці санкції можуть бути скасовані, тільки якщо Росія повністю виконає свої зобов'язання, однак ми також готові прийняти нові обмежувальні заходи в разі, якщо дії Росії того зажадають", – йдеться в комюніке.

Джонсон особливо наголосив на тому, що напруженість між Москвою та Заходом неухильно зростала за останні роки. Зокрема після втручання Росії в американські вибори, а також отруєння британського шпигуна Скрипаля та його дочки. Тому покарання для Москви цілком заслужене.

Другие новости