ПоддержатьУкраїнська

Вибори на Закарпатті: триває слідство за фактами купівлі голосів в Ужгороді та на Виноградівщині

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори на Закарпатті: триває слідство за фактами купівлі голосів в Ужгороді та на Виноградівщині

Парламентські вибори відбулися, але резонанс довкола нечесної агітації, залучення адмінресурсу, підкупу виборців та схем купівлі голосів вщухне ще нескоро. До яких методів вдавались потенційні народні обранці заради бажаного місця в парламенті – дізнавалась Марія Гураль.

Зокрема, випадки масової скупки голосів зафіксовані в Закарпатській області, де від 68-го округу балотувався рідний брат мера Ужгорода Андрій Андріїв.

https://www.youtube.com/watch?v=o1FtblFkHTE

Як повідомила спеціаліст відділу комунікації ГУНП в Закарпатській області Інеса Манзулич-Іванова, поліція Закарпаття повсякчас відслідковує ситуацію щодо порушення виборчого законодавства в області.

Станом на останній тиждень передвиборчих перегонів було зареєстровано вже 109 повідомлень про ймовірні правопорушення. За 24 фактами правоохоронцями задокументовані відомості та винесені адміністративні протоколи, ще 2 факти розслідуються в рамках кримінального провадження.

Кількість заяв до правоохоронних органів зростала в геометричній прогресії. Тут і адміністративні правопорушення, наприклад, відсутність в агітаційних матеріалах відомостей про тираж та осіб, відповідальних за їхній випуск. Є і кримінальні, а саме підкуп виборців.

"З приводу кримінальних проваджень – розслідування в них тривають, йдеться саме про підкуп виборців. Зафіксовані вони були на території Ужгорода, а також Виноградівщини", – зазначила пані Інеса, – "В обох випадках йднться про те, що громадяни заявляли про факти підкупу, які відбуваються на території міста та району".

Андрій Андріїв - брат мера Ужгорода та кандидат в нардепи декларує мільйонні статки

Наразі слідство у справі триває, інформацію з приводу подальшого розслідування у поліції пообіцяли повідомити трохи згодом.

Читайте також: Гроші вирішують не все: брати-мільйонери Андріїви програли вибори в Ужгороді

Другие новости