ПоддержатьУкраїнська

Вибори президента Білорусі: Україна зробила заяву

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори президента Білорусі: Україна зробила заяву

МЗС роз'яснило позицію України щодо результатів президентських виборів в Республіці Білорусь. Міністерство закордонних справ зазначило, що офіційні підсумки голосування «не викликають довіри в білоруському суспільстві».

 Фото: 24

"МЗС України констатує, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Республіки Білорусь не викликають довіри в білоруському суспільстві. Ми загалом поділяємо позицію, висловлену Європейським Союзом щодо виборів в Білорусі. Україна надзвичайно занепокоєна випадками необґрунтованої жорстокості правоохоронців щодо громадян, які беруть участь у протестах, представників ЗМІ та іноземців. Розраховуємо, що звільнення з-під варти частини затриманих стане початком діалогу влади з громадянським суспільством з метою пошуку компромісів", — йдеться у заяві МЗС України щодо виборів президента Білорусі.

Українські дипломати закликали Олександра Лукашенка не допустити політичних переслідувань опонентів та мітингувальників, а також розслідувати незаконне насильство щодо учасників протестів.

Нагадаємо, 11 серпня в Євросоюзі заявили, що застосують до режиму Лукашенка санкції за фальсифікацію виборів та насильство щодо власного народу, якщо білоруська влада негайно не випустить ув'язнених та не піде на діалог із суспільством, передає "UA.NEWS".

9 серпня у Республіці Білорусь відбулись чергові президентські вибори. По усій країні спостерігались перебої з інтернетом і зв'язком. Білоруська влада нарахувала рекордну явку на виборах президента. Тим часом спостерігачі заявили про масові фальсифікації.

Другие новости