ПоддержатьУкраїнська

Виборці можуть відкликати депутата з Дніпра за прогули

StopCor
StopCor

StopCor

Виборці можуть відкликати депутата з Дніпра за прогули

У Дніпрі почали боротись із депутатами-прогульниками. Як колишній секретар міськради ігнорує засідання комісії, членом якої він є? Та чи вдасться відібрати мандат у скандального В’ячеслава Мішалова? Дивіться у сюжеті «СтопКору».

https://www.youtube.com/watch?v=0YXDzvAeJ_A&t=17s

Нещодавно у Дніпрі громадські активісти звернулися з вимогою забрати мандат в екссекретаря міської ради та фігуранта численних корупційних скандалів В’ячеслава Мішалова. Згідно з даними офіційного сайту Дніпровської міськради, пан В’ячеслав систематично прогулює засідання і був присутній лише на одній з 12 сесій цього року.

Ще показовіша ситуація із засіданнями комісії міськради з питань етики, материнства та дитинства, членом якої є депутат. У 2019 році Мішалов не був на жодному її засіданні.

 Пропустив 11 з 12: В'ячеслав Мішалов очолив рейтинг прогульників Дніпровської міськради

Нагадаємо, що згідно із законом, якщо народний обранець пропускає понад 50% сесії, то представники територіальної громади мають право його відкликати.

Утім, реалізувати це на практиці досить складно. Як зазначив депутат Дніпровської міськради Олександр Лігін, два роки тому вже була спроба провести процедуру відкликання двох депутатів – Мішалова та Хмельникова, було зібрано необхідну кількість підписів, але процес спустили на гальмах у місцевих судах.

Другие новости