ПоддержатьУкраїнська

Відправляв корупціонерів у НАБУ, а потрапив під загрозу сам – як працює реформа в МінАПК

StopCor
StopCor

StopCor

Відправляв корупціонерів у НАБУ, а потрапив під загрозу сам – як працює реформа в МінАПК

У контексті "перезавантаження" Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, про яке заявляв міністр Тимофій Милованов, у структурі дійсно відбулись зміни. Зокрема, з посад було звільнено 47 чиновників, зокрема й тих, хто зробив вагомі внески в розвиток установи. Яскравим прикладом є т.в.о. "Центру сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу" Віталій Калінчук та "посадка" на його місце за дивних обставин "темної конячки".

 Скріншот зі сторінки Тимофія Милованова у Facebook

Зазначимо, що згідно з даними фінансової звітності Центру, загальна заборгованість підприємства становила 7,5 мільйонів гривень. Вже за два місяці своєї діяльності на посаді т.в.о. директора Віталій Калінчук зменшив борги на три мільйони гривень та сплатив до бюджету 2 мільйони 173 тисячі гривень.

Крім того, йому вдалося притягти до відповідальності директорів філій, які умисно ухилялися від сплати обов’язкових платежів до бюджету, а також надіслати до НАБУ та ДФС заяву стосовно працівників установи, які були помічені у привласненні та розтраті державного майна.

Втім, МінАПК вирішило знехтувати усіма здобутками Центру та відсторонило пана Калінчука від виконання обов’язків. Натомість на його місце періодом на 9 днів було призначено Юрія Заставного. Непрофесійні дії вищезгаданого фактично зруйнували всі попередні напрацювання, після чого він теж покинув посаду. Майже місяць Центр залишався без керівництва, а вже 7 листопада Тимофій Милованов призначив на посаду невідомого раніше Василя Сахненка.

Виникає цілком логічне запитання: чим все-таки спричинені такі дії пана міністра, адже в будь-якому разі незабаром буде проведено конкурс, результатом якого стане обрання директора підприємства. То навіщо робити "кадровий переполох", який призводить до погіршення показників ефективності Центру?

Додамо, що водночас на посаді директора господарсько-фінансового департаменту МінАПК залишився одіозний корупціонер Баграт Ахіджанов, звільнення якого раніше було поза сумнівом. Тож якою системою "перезавантаження" користується міністр – досі незрозуміло.

Другие новости