ПоддержатьУкраїнська

Вишгородську РДА «замінували» у день, коли мали розглядати заміну голови

StopCor
StopCor

StopCor

Вишгородську РДА «замінували» у день, коли мали розглядати заміну голови

1 липня до поліції надійшов дзвінок щодо замінування будівлі Вишгородської РДА. Про це з місця події повідомив активіст ВГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

 Фото: СтопКор

«Ми приїхали на сесію Вишгородської районної ради. Після реєстрації депутатів було повідомлено, що Вишгородську міську раду замінували. Сесія зірвана, всі повиходили. Нас здивувало, що Вишгородську РДА замінували саме під час сесії, коли мали розглядати питання зміни голови РДА Андрія Анісімова. Ми приїхали, аби стежити за законністю проведення засідання та дотриманням процедур. І тут постає питання: чи було це псевдомінування запланованим, щоб зірвати розгляд цього питання, чи випадковим?» – зазначив він.

Самих активістів це хвилює, адже вони заявили, що сподіваються на співпрацю з новим очільником РДА у проблемі, що стосується токсичного сміттєзвалища в селі Нові Петрівці. Зокрема, туди незаконно звозять відходи, за це місцеві комунальники нібито збирають гроші, а стан води та ґрунту погіршується.

Нагадаємо:

У травні цього року активісти виявили, що на Київщині відходи зі звалища отруюють питну воду, а сміття туди завозять нелегально.

За кілька років сміттєзвалище зросло більше, ніж удвічі. Попри це вантажні машини у черзі стоять до полігону.

Після цього у світ вийшло журналістське розслідування, а правоохоронці звернули увагу на проблему.

Зокрема, розпочалися рейди на сміттєзвалище, і вже в червні броварська поліція впіймала 42-річного чоловіка, який хотів дати хабар за захоронення токсичного сміття.

Другие новости