ПоддержатьУкраїнська

З оточення Януковича вирішили зняти санкції

StopCor
StopCor

StopCor

З оточення Януковича вирішили зняти санкції

ЄС вирішив зняти санкції з експрем'єра України Миколи Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького.

Про це із власних джерел стало відомо кореспонденту "Радіо Свобода" Рікарду Джозвяку.

"Є домовленість про виключення колишнього прем'єр-міністра України Азарова і ексміністра енергетики Ставицького з санкційного списку ЄС. Олександр Янукович залишиться в списку протягом 6 місяців, 9 інших в тому числі його батько, протягом 12 місяців", - написав він у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

За даними журналіста, підтвердження цього рішення очікується наступного тижня.

Санкції проти експрезидента Віктора Януковича та його оточення за незаконне присвоєння українських державних коштів ЄС запровадив у березні 2014 року. З часом Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників через недостатні докази проти них від українського слідства.

Востаннє ЄС продовжував санкції проти Януковича та його соратників 4 березня 2019 році. В оприлюдненому рішенні, окрім Віктора Януковича, містилися прізвища 11 його соратників. Санкції чинні до 6 березня 2020 року, а отже найближчим часом ЄС ухвалить рішення про їх перегляд.

Торік ЄС виключив із санкційного списку ексглаву Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. Ще раніше зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олена Лукаш та нардепа Сергія Клюєва, ексрегіонала Юрія Іванющенка та Віктора Януковича-молодшого у зв'язку з його смертю.

Другие новости