ПоддержатьУкраїнська

За один рік родина Мішалових «нагріла» дніпрян на пів мільярда гривень (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

За один рік родина Мішалових «нагріла» дніпрян на пів мільярда гривень (відео)

Прозорі публічні закупівлі мали стати для України дієвим антикорупційним інструментом. Але якщо ти не просто депутат, а ще й секретар міської ради, а твій батько – власник будівельної компанії-гіганта, то неважко сплутати місцевий бюджет з родинним. Як у Дніпрі депутат Мішалов зробив тата мільйонером – дізнавалась Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=hDSQyibNh4k

Перебуваючи у Дніпрі, знімальна група «СтопКору» відвідала ще один проблемний об'єкт сумнозвісного «Майстер-Буду». Це Дніпропетровська обласна клінічна офтальмологічна лікарня.

Вперше тендер на реконструкцію цього закладу компанія Мішалових виграла у 2016 році. Сума – майже 130 мільйонів гривень.

 ''Майстер-Буд'' через ТОВ ''Юніком Капітал'' належить трьом особам, пов'язаним із Дмитром Мішаловим

У 2018-му з фірмою уклали ще один договір на майже 170 мільйонів. Та оскільки й тут роботи загальмували, контракт розірвали.

Але в жовтні вже цього року – увага – «Майстер-Буд» знову стає переможцем у закупівлі на ремонт цієї лікарні. Але сума збільшилася майже втричі та становила понад 430 мільйонів гривень.

І цей тендер ми розберемо детально. Є всі підозри вважати, що він був нечесним, його розіграли штучно, за змовою сторін.

По-перше, конкуруюча компанія БМПБ «Новий дім» не надала кошториси з розрахунками та неправильно оформила кілька документів.

По-друге, за дивним збігом пропозиції від обидвох учасників завантажили з різницею у 6 хвилин.

По-третє, гарантії фірм видані одним банком і в ту саму дату – 6 вересня 2019 року.

І, нарешті, ТОВ БМПБ «Новий дім» подало пропозицію з максимально можливою ціною, виступивши в ролі технічного учасника.

Порушення законодавства наші аналітики виявили й у деяких інших тендерних процедурах, де переміг «Майстер-Буд». І чимало з них припадає саме на 2016 рік. Цей рік, коли В’ячеслав Мішалов посів крісло секретаря міської ради, став справді знаковим для компанії його батька.

Якщо у 2015-му фірма виграла лише 2 тендери на 42 мільйони гривень, то вже за рік – 19 тендерів, і сума вдесятеро збільшилася – майже до пів мільярда гривень.

Другие новости