ПоддержатьУкраїнська

Збиття Boeing 737 під Тегераном: Україна та Іран досягли угоди щодо виплат сім'ям загиблих

StopCor
StopCor

StopCor

Збиття Boeing 737 під Тегераном: Україна та Іран досягли угоди щодо виплат сім'ям загиблих

Україна очікує від Ірану сумлінного виконання домовленостей, досягнутих в рамках третього раунду консультацій 2-3 червня в Києві, а також попередніх двох раундів щодо збитого рейсу PS752. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "ZN.UA".

 Фото: REUTERS

За його словами, під час третього раунду переговорів іранська делегація повідомила про готовність до виплати компенсацій українським сім'ям загиблих у розмірі $150 тис. за кожного. Однак до початку процесу виплати Іраном компенсацій необхідно встановити обставини, за яких відбулося падіння літака і покарати винних.

"Кінцевою метою зусиль України та інших постраждалих держав повинні стати забезпечення справедливості щодо жертв трагедії українського літака рейсу PS752 і їх родичів і неповторення подібного злочину в майбутньому. Безумовно, питання виплати компенсацій - важливий елемент цього процесу. У той же час, йому має передувати встановлення всіх обставин збивання Іраном літака і притягнення винних до відповідальності. Тільки після цього можна говорити про розмір грошових виплат", - сказав Ніколенко, передає "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Як повідомлялося, на поточному тижні в Києві відбулися переговори щодо збитого під Тегераном літака МАУ рейсу PS752.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, держава продала першу в'язницю.

Другие новости