ПоддержатьУкраїнська

Зеленський доручив обговорити можливість ліквідації ОАСК після петиції громадян 

StopCor
StopCor

StopCor

Зеленський доручив обговорити можливість ліквідації ОАСК після петиції громадян 

Президент України Володимир Зеленський доручив обговорити з Вищою радою правосуддя ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Повідомляється, що це рішення було прийнято після того, як петиція від громадян на сайті президента набрала 25 тисяч підписів.

 Фото: ОП

Про це пише РБК-Україна.

На днях петиція з проханням до президента подати у Верховну раду законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва набрала необхідну кількість у 25 тисяч голосів.

"Автор мотивував таке звернення необхідністю негайного забезпечення права громадян на справедливий суд, а також, цитуючи текст петиції, свідченням "глибоко вкоріненою в суді корупції і практики неправосудности рішень", - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента зазначили, що порядок утворення і ліквідації судів чітко врегульовано на законодавчому рівні.

"Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізується та ліквідується законом, проект якого вносить до Верховної ради України президент України після консультацій з Вищою радою юстиції", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Вища рада правосуддя є важливим державним елементом і має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію щодо ситуації з ОАСК.

"Президент пропонує почати необхідні консультації з Вищою радою правосуддя для вироблення прозорою і коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання Окружного адміністративного суду міста Києва і зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, дипломат Лубківський відмовився бути речником у ТКГ.

Другие новости