ПоддержатьУкраїнська

ЗМІ: США обмежать постачання смартфонів у РФ в разі повномасштабного нападу на Україну 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

ЗМІ: США обмежать постачання смартфонів у РФ в разі повномасштабного нападу на Україну 

За інформацією видання Reuters, США можуть обмежити постачання смартфонів, компонентів літаків та автомобілів у РФ в разі повномасштабного нападу на Україну.

 Президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін Фото: ТАСС

Про це пише Українська правда.

За словами співрозмовника Reuters, ці заходи розглядатимуться на зустрічі у вівторок 21 грудня на додаток до інших надзвичайних заходів експортного контролю, які готуються на випадок вторгнення Росії до України.

Обговорювані обмеження можуть стати для Росії безпрецедентними та перекрити їй доступ до широкого спектру промислових та призначених для масового споживача технологій, повідомило джерело агентства.

Зараз, зазначає видання, на російському ринку мобільних телефонів домінують іноземні компанії, такі як Apple, Samsung та Huawei.

Нагадаємо:

  • Видання Financial Times вважає, що за допомогою безпрецедентного поширення даних розвідки Сполучених Штатів Америки про приготування Москви до повномасштабного нападу на Україну, Байден зміг переконати НАТО у реальності російської загрози.
  • Голова делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що Росія дасть “військову відсіч”, якщо НАТО продовжить наступати на “хворі точки”.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що у разі повномасштабного вторгнення Російської Федерації у України вистачить зброї для відсічі.

Другие новости