ПоддержатьУкраїнська

Знову безробітний: адвоката Лікарчука звільнили з "Кінстеллар"

StopCor
StopCor

StopCor

Знову безробітний: адвоката Лікарчука звільнили з 'Кінстеллар'

Сірий кардинал агрорейдерства, юрист із сумнівною репутацією та колишній колега одіозного ДФС-ника Насірова – усе це про Костянтина Лікарчука, який вже не раз ставав фігурантом журналістських розслідувань. Нещодавно Лікарчука, який очолював український офіс міжнародної компанії "Кінстеллар", звільнили. За що скандального діяча вчергове позбавили права на заняття адвокатською діяльністю? Розбиралась Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=aAWP2A1oQi8

Скандально відомого адвоката Костянтина Лікарчука звільнили з міжнародної компанії "Кінстеллар". Фірма засвітилась у скандалі, пов'язаній зі співпрацею з росіянами. А сам пан Лікарчук, як з'ясувалося, не цурається використовувати матеріали досудового розслідування для формування своєї правової позиції в інших справах.

Крім того, у в Лікарчука знову забрали право працювати адвокатом – рішення ухвалила кваліфікаційно-дисциплінарна комісія Адвокатури Київської області. Причиною знову стала неприпустима поведінка адвоката.

"Раніше ми стежили за головою ДФС – Насіровим. І помітили, що в його оточенні є така людина як Лікарчук. Почитавши його публікації на фейсбуці, ми дуже здивувались, він як адвокат дуже погано пише про інших адвокатів та про саму кваліфікаційно-дисциплінарну комісію столиці. Тому ми написали до КДК Києва запит, чи знають вони, що їх звинувачують у хабарництві", – розповів голова ГО "Стоп нелегал" Денис Шинкаренко.

Денис Шинкаренко Фото: СтопКор

Зауважимо, що сьогодні усі ці пости зі сторінки Лікарчука у соціальній мережі дивним чином зникли.

До речі одіозного діяча позбавляють адвокатської мантії вже не вперше, подібний інцидент був і раніш.

Як згадує адвокат Cвітлана Савицька, це було пов'язано з тим, що Лікарчук поширював приватну інформацію, зокрема з матеріалів досудового розслідування щодо клієнта пані Світлани.

Костянтину Лікарчуку вже не вперше закидають порушення адвокатської етики Фото: СтопКор

Пан Костянтин ознайомився зі справою свого клієнта, скопіював і передав документи третім особам. Можна припустити, що він їх продав. А це є абсолютно неприпустимим відповідно до правил адвокатської етики. Тоді Лікарчука позбавили права на роботу адвокатом на три місяці.

Нагадаємо, юрфірма "Кінстелар", де працював Костянтин Лікарчук і яка консультує вітчизняний "Нафтогаз", була помічена у співпраці з російським "Газпромом". Це підтверджує і інформація на офіційному сайті компанії. У переліку компаній, з якими працювали юристи, є компанія зі структури російського "Газпрому".

Після звернень громадської організації "Стоп корупції" до центрального офісу "Кінстелар", в якому було повідомлено про бекграунд їхнього співробітника, Костянтина Лікарчука понизили з посади управляючого партнера до просто партнера. Згодом стало відомо, що його звільнили з "Кінстелару".

Другие новости