ПоддержатьУкраїнська

Біля Одеси російські кораблі перешкоджали спільним морським навчанням США та Україні

StopCor
StopCor

StopCor

Біля Одеси російські кораблі перешкоджали спільним морським навчанням США та Україні

8 травня на відстані понад 100 морських миль від Одеси у водах України флагман морської охорони "Григорій Куроп’ятников" зустрів корабель Берегової охорони США "Hamilton". Водночас російські кораблі небезпечно маневрували поруч й навмисне створювали перешкоди. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на повідомлення Держприкордонслужби України.

Фото: dpsu.gov.ua

"Американські партнери прибули в Україну із дружнім візитом, в рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових та штурмових операціях, й ділова зустріч представників охоронців морських кордонів та забезпечення безпеки судноплавства двох держав", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

При цьому дії партнерів пильно відслідковували і супроводжували своєю присутністю кораблі Росії: "Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок каналами міжнародної морської безпеки".

Зухвале порушення росіянами норм міжнародного морського права українські прикордонники ретельно зафіксували та задокументували.

Станом на ранок 9 травня "Григорій Куроп'ятников" та Hamilton залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання. Візит корабля Берегової охорони США у порт Одеси запланований на 10 травня.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, президент привітав українців з Днем перемоги над нацизмом.

Другие новости

В Закарпатье вздули авто с 'водолазами': пенсионер помогал мужчинам пересечь границу в водолазных костюмах

В Закарпатье вздули авто с "водолазами": пенсионер помогал мужчинам пересечь границу в водолазных костюмах

Пенсионер из Тячева задержан за попытку нелегальной переправы людей через границу

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Прокуратура Киева направила в суд обвинительный акт по и.о. директора КП за служебную халатность