ПоддержатьУкраїнська

Кулеба заявив про підтримку Азербайджану з боку України

StopCor
StopCor

StopCor

Кулеба заявив про підтримку Азербайджану з боку України

Україна продовжить і надалі підтримувати територіальну цілісність Азербайджану. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи ситуацію щодо спалаху бойових дій у Нагірному Карабаху.

Фото: Sputnik Вірменія

Про це повідомляє "Європейська правда", передає "Чорноморські новини".

"Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - зазначив Дмитро Кулеба.

Він додав, що зараз найголовніше запобігти подальшому розпалюванню конфлікту та припинити кровопролиття.

Дмитро Кулеба зазначив, що спілкувався телефоном з міністром закордонних справ Азербайджану та продовжить перемовини з партнерами, щоб координувати позицію.

"Нинішня ситуація красномовно свідчить, що будь-який заморожений конфлікт - не заморожений, у будь-який момент вони можуть вибухнути. Це осередки нестабільності у Європі, і міжнародне співтовариство має не забувати про них "поки не стріляють", і системно докладати зусиль для врегулювання", - додав глава МЗС.

Напередодні, 29 вересня, Вірменія і Азербайджан повідомили про десятки убитих і сотні поранених з обох сторін в ході триваючих бойових дій в Нагірному Карабаху.

Єреван заявив про повітряний бій на кордоні Вірменії та Азербайджану за безпосередньої участі турецьких винищувачів і втрату свого літака Су-25 турецьким F-16. Азербайджан і Туреччина це заперечують.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, президент Вірменії припустив, що Кавказ може стати “новою Сирією”.

Другие новости

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Несмотря на опасность, которую несет подобная деятельность, священники собирают общину где-то так, чтобы никто не знал об этом

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии