ПоддержатьУкраїнська

"Наш пацієнт може померти в будь-який момент", – лікарі про критичний стан Навального

StopCor
StopCor

StopCor

'Наш пацієнт може померти в будь-який момент', – лікарі про критичний стан Навального

Лікарі заарештованого Олексія Навального висловили занепокоєння з приводу його стану здоров’я, який наближається до критичного. За словами медика Ярослава Ашихміна, російський опозиціонер нібито "в будь-який момент може померти". Про це він із командою написав у листі до директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП РФ) із проханням допустити до свого пацієнта. На своїй сторінці у Facebook медик також опублікував ксерокопію результатів аналізу крові Навального на тлі голодування у виправній колонії, передає OBOZREVATEL.

Фото: Прес-служба Бабушкінського суду/ТАСС

"Наш пацієнт може померти в будь-який момент. Калій 7,1 ммоль/л (це дуже багато), зростання креатиніну більш ніж на 50%, сечова кислота > 800 ммоль/л. Це може бути пов'язано з прогресуючою нирковою недостатністю (сечова кислота "забила" канальці нефронів нирок)", – уточнив Ашихмін.

Фото: скріншот

Терапевт, кардіолог і кандидат медичних наук пояснив, чому важливо, щоб до Навального все-таки пустили лікарів. Він підкреслив, що пацієнт із таким рівнем калію повинен спостерігатися в реанімації, оскільки "в будь-який момент може розвинутися фатальна аритмія".

"Смерть від зупинки серця", – спрогнозував Ашихмін, підкресливши, що публікацію таких подробиць про здоров'я опозиціонера він погодив із його родичами.

Нагадаємо: 31 марта Навальний оголосив голодування в колонії. Тоді він зажадав допустити до нього лікаря і поскаржився на погіршення здоров'я.

Що відомо:

  • 2 лютого Московський міський суд засудив політика до 3,5 року тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад $ 6,5 тисячи). З огляду на домашній арешт, він повинен провести в колонії загального режиму 2,8 року.
  • Після оголошення вироку в Росії люди вийшли на масові протести, які закінчилися затриманням безлічі мітингувальників і застосуванням проти них сили.
  • Світова громадськість засудила рішення російської влади про позбавлення Навального свободи і зажадала його звільнення.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Навальний вирішив оголосити голодування у в'язниці.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет