ПоддержатьУкраїнська

"Прошу вас, почуйте крик душі матері! Мій син помирає", – мати політв'язня Абдуллаєва звернулася до Зеленського

StopCor
StopCor

StopCor

'Прошу вас, почуйте крик душі матері! Мій син помирає', – мати політв'язня Абдуллаєва звернулася до Зеленського

Мати політв'язня Теймура Абдуллаєва, якого тримають у ВК-2 м. Салават у Башкортостані, звернулася до президента Зеленського із заявою, що життя її сина - в небезпеці. Своє звернення Діляра Абдуллаєва розмістила у Facebook, передає "Чорноморські новини" посилаючись на "Укрінформ".

Фото: crimean-solidarity.org

"У колонії в Салаваті (Республіка Башкортостан), де у ВК-2 відбуває ув'язнення мій син Абдуллаєв Теймур Рза огли з Криму, епідемія коронавірусу. Мій син з симптомами вірусу видворений в штрафний ізолятор. По суті викинутий в ШІЗО помирати", – йдеться у зверненні матері політв'язня.

За її словами, Теймуру Абдулаєву потрібна термінова медична допомога, оскільки в умовах ШІЗО "вижити без допомоги неможливо".

Жінка звернулася до президента України з проханням втрутитися в ситуацію з жорстоким і нелюдським ставленням до її сина.

"Прошу вас, почуйте крик душі матері! Мій син помирає. Не дозвольте відбутися жахливому нелюдському ставленню! Не дайте цій жорстокості щодо людини статися, прошу Вашої допомоги", – написала жінка.

Аналогічного листа Діляра Абдуллаєва адресувала президенту РФ Володимиру Путіну.

Як повідомлялося, 18 листопада незаконно утримуваного в ФКУ ВК-2 УФСВП по Республіці Башкортостан кримського татарина Теймура Абдуллаєва безпідставно помістили в штрафний ізолятор, незважаючи на те, що у нього була висока температура. Політв'язню не надають необхідної медичної допомоги.

За словами українського омбудсмена Людмили Денісової, це "пряме порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і статей 9, 10, 22 мінімальних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН".

За її словами, такі дії керівництва установи виконання покарань прирівнюються до тортур і нелюдського поводження і становлять загрозу життю і здоров'ю Абдуллаєва.

Раніше засудженого за сфабрикованою "справою Хізб ут-Тахрір" (перша сімферопольська група) Теймура Абдуллаєва тримали в штрафному ізоляторі російської колонії 141 день. 12 серпня 2020 року стало відомо, що його перевели в СУТ (камеру з суворими умовами тримання). 18 серпня Абдуллаєва знову посадили в ШІЗО - на десять діб.

В середині липня 2020 року Діляра Абдуллаєва підготувала і відправила скаргу в Управління Верховного комісара ООН з прав людини у зв'язку з порушенням прав її сина - необґрунтованим довгостроковим поміщенням в штрафний ізолятор російської колонії.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, ЄС готує нові санкції проти Лукашенка.

Другие новости

Миллиарды на ГЭС и вилла на 'намыве' под Киевом: чем известен победитель тендеров 'Укргидроэнерго' Рева

Миллиарды на ГЭС и вилла на "намыве" под Киевом: чем известен победитель тендеров "Укргидроэнерго" Рева

Единственным конкурентом Ревы было ООО "КП "Электрюгзападмонтаж-11", которое предложило на 42% низшую цену

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет