ПоддержатьУкраїнська

“Злив” голосів: на Житомирщині поліція відкрила кримінальне провадження через реєстрацію “технічного” кандидата

StopCor
StopCor

StopCor

“Злив” голосів: на Житомирщині поліція відкрила кримінальне провадження через реєстрацію “технічного” кандидата

У поліції Житомирської області відкрили кримінальне провадження через реєстрацію кандидата-”двійника” по виборчому окрузі №64 Анатолія Арешкова. У зв'язку з цим, кандидат в народні депутати зі схожим прізвищем Володимир Арешонков звернувся до ЦВК. Про це він розповів у коментарі “Опорі”.

"Я особисто звертався в ЦВК з приводу, на мою думку, не дуже прозорої та бездоганної процедури реєстрації кандидата, який має спільне зі мною прізвище, тільки я Арешонков, а він Арешков. І він сам з Волині, зовсім з іншої області, немає ніякого відношення ні до нашого округу, ні до області. Людина, яка під час і попередніх виборів, як на мене підпрацьовує заробітчанином. І він зареєструвався по нашому округу. Я так для себе зрозумів, що це з метою, щоб ввести в оману виборців. Я звернув увагу на те, що в плані технічному, при реєстрації він у своїх анкетних даних написав, що представник "Слуги народу", я знаю, що партія "Слуга народу" висунула зовсім іншу людину у нас по округу. І я вважаю, що це перше, що вводить виборців в оману. Тому я написав в ЦВК звернення, вони розглянули і прийняли рішення, що неточності дрібні і не впливають суттєво і зареєстрували. Далі, він буде пояснювати виборцям свою позицію, я буду теж пояснювати і вже право людей голосувати чи не голосувати. Я вітаю дії поліції, щоб вибори проходили в законний спосіб без порушень. Нехай розбираються", – зазначив Володимир Арешонков.

За даним фактом поліція Житомирщини відкрила кримінальне провадження. Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

"Поліція відкрила кримінальне провадження про факти реєстрації на одному з округів «двійників», яким за участь у цій кампанії виплачені кошти зацікавленими особами. У нас є заявник, сьогодні в ЦВК працюють наші співробітники, вилучають ряд документів, вилучають фінансові документи. Тому що одне з основних підтверджень, це що не сама людина платила за себе гроші, а просто на його прізвище проплату зробили інші люди, бо ті двійники не мали фінансової можливості подати свою кандидатуру, не те що приймати участь у виборах. За них це роблять, роблять свідомо, порушуючи законодавство України про вибори. Ці «двійники» громадяни України, мешканці Житомирщини, до яких звернулись з пропозицією за грошову винагороду, прийняти участь, щоб його прізвище було в бюлетені, я думаю, що за них не будуть проводити рекламну кампанію, саме головне – попасти в бюлетень. Це дає можливість розпорошити увагу виборців і відтягнути голоси від реального кандидата з тим же прізвищем. Відповідальність за це: від 5 до 7 років", – розповів Вячеслав Печененко.

Читайте також: "Шантаж по-Олевськи: на Житомирщині держпрацівників змушують підтримувати кандидата в нардепи, погрожуючи звільненням".

Другие новости

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

Законопроект внесет изменения в процесс мобилизации, позволяя ТЦК использовать электронную подпись для повесток

'Ситуация сложная, но не критическая': Роман Бочкала рассказал, что происходит на Харьковщине

"Ситуация сложная, но не критическая": Роман Бочкала рассказал, что происходит на Харьковщине

Украинский военный журналист Роман Бочкала прокомментировал ситуацию в Харьковской области

Россияне ударили по 10-этажке в Харькове: пострадали уже 11 человек, среди которых ребенок

Россияне ударили по 10-этажке в Харькове: пострадали уже 11 человек, среди которых ребенок

Среди госпитализированных – 28-летний мужчина в тяжелом состоянии и 78-летняя женщина в среднем состоянии