ПоддержатьУкраїнська

40% респондентів вважають, що в Україні є партія, яка представляє їхні інтереси

StopCor
StopCor

StopCor

40% респондентів вважають, що в Україні є партія, яка представляє їхні інтереси

Як передає Укрінформ, про це ідеться в соціологічному дослідженні Центру Разумкова “Тенденції та перспективи політичного розвитку України крізь призму громадської думки”.

“Практично порівну опитаних громадян вважають, що в Україні є партія, яка представляє їх інтереси (40%), і що такої партії не існує (41%). Ще 20% респондентів не визначилися з відповіддю”, - йдеться у матеріалах дослідження.

Як зазначається, дещо вищою є частка ствердних відповідей на сході України, а також серед респондентів старшого віку.

40% респондентів вважають, що в Україні є партія, яка представляє їхні інтереси

Водночас між респондентами різного матеріального становища не виявлено суттєвих розбіжностей у цьому питанні.

Окрім того, повідомляється, що на думку 28% респондентів в Україні є політична сила, діяльність якої вони вважають правильною, і на наступних виборах голосуватимуть лише за неї, і ні за кого іншого.

Також 35% вказали, що в Україні є політичні сили, діяльність яких вони певною мірою підтримують, але якщо з’явиться якась краща політична сила, можуть проголосувати і за неї.

Водночас, згідно з оприлюдненими матеріалами, для 25% респондентів серед українських політичних сил немає таких, діяльність яких вони підтримували б хоча б якоюсь мірою, а ще 13% респондентів не визначилися з відповіддю.

У матеріалах вказується, що частка респондентів зі сталими електоральними уподобаннями суттєво скоротилася після 2010 року, і в подальші роки зазнавала статистично значущих коливань у діапазоні 33-19%.

Водночас повідомляється, що в регіонах не зафіксовано суттєвих відмінностей у частці респондентів зі сталими електоральними уподобаннями, натомість вона є суттєво вищою серед респондентів найстаршого віку.

У соціологічному дослідженні “Тенденції та перспективи політичного розвитку України крізь призму громадської думки” переважно наводяться дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова 14-20 жовтня 2021 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2 018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело: Укрінформ

Другие новости