ПоддержатьУкраїнська

Активісти звернулися до Президента через махінації влади Марганця із теплопостачанням в місті

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти звернулися до Президента через махінації влади Марганця із теплопостачанням в місті

Міський голова Марганця Олена Жадько одноосібно, без проведення обговорень з територіальною громадою міста, ухвалила рішення про відключення міста від системи централізованого теплопостачання.

Подробиці дій міської влади повідомляють представники місцевого осередку ГО "Стоп корупції".

"Це рішення без обговорень, без залучення спеціалістів з теплопостачання було потайки прийнято разом з "кишеньковими" депутатами "Опоблоку" та "Батьківщини" на сесії міської ради. Після прийняття рішення про відключення від централізованого теплопостачання міста Олена Жадько розповсюджувала листівки про те, що в усьому винна центральна влада! І взагалі не зрозумілий підхід Жадько та прихильних до неї депутатів до "Програми оптимізації та розвитку системи теплопостачання м. Марганця". Оскільки спочатку приймалось втілення цієї програми за три роки, а потім з незрозумілих причин – за рік!", – розповідають активісти "Стоп корупції".

Громада міста з травня 2016р. неодноразово зверталась до мера Марганця та до губернатора Дніпропетровщини, проводила неодноразові мирні акції, на яких вимагала проводити необхідну програму децентралізації теплопостачання виважено, із залученням спеціалістів і проводити відключення лише після будівництва міні-котелень та встановлення індивідуального опалення по районах міста, переповідають передісторію питання представники громади Марганця.

"Незважаючи на це, нам всім "вішали локшину", що марганецьку тепломережу позбавили ліцензії на теплопостачання і з боргами за газ нічого не можливо зробити. Але це все виявилося брехнею! Від ліцензії підприємство відмовилося самостійно і займатися реструктуризацією боргу очільниця міста Жадько не захотіла!

Натомість вона неодноразово зверталась до мешканців з вимогою подати заяви про добровільне відключення від централізованого теплопостачання – а інакше матеріальна допомога на встановлення індивідуального опалення видаватись не буде", – розповідають активісти "Стоп корупції" у Марганці.

Однак, попри перестороги з боку місцевих жителів, керманич ухвалила рішення, яке призвело до катастрофічної ситуації з опаленням. У Марганці відмовились від централізованого опалення, а альтернативні системи не побудували. Уся соціально-побутова інфраструктура міста, а це і школи, і дитячі садки, і лікарні, наразі стоять без опалення, уточнюють активісти.

"У приміщеннях температура ледь сягає +8°С. І це все при тому, що на вулиці ще немає морозів. Напризволяще покинуті всі жителі міста, з 5300 сімей, які користувались централізованим теплопостачанням, матеріальну допомогу на встановлення індивідуального опалення видали лише 1400 осіб! І то – кошти, виділені на встановлення електричного опалення, а посилення електричних мереж попередньо не провели. За нашими даними, уже є випадки постійного відключення електрозабезпечення", – описують усі масштаби наслідків рішення міської очільниці активісти.

"Під виглядом даної реформи, фірми, наближені до мера, шахрайськими методами, незаконно повирізали металеві теплотраси, пограбували котельні, при встановленні електроопалення в квартирах грабують неосвічених громадян шляхом встановлення неякісного обладнання та замінюють електролічильники без відповідної документації! За свої послуги фірми беруть з громадян кошти. Після звернень громадян про видачу матеріальної допомоги на встановлення опалення працівники виконкому всілякими методами гальмують процес видачі, а так звані бігуни вимагають для мера "відкат" у розмірі 10%. Посилення електромереж будинків Жадько вимагає проводити коштом громадян, при цьому заявляє, що на ці роботи кошти виділені з бюджету Дніпропетровської обласної ради", – розкривають злочинні схеми міської голови активісти.

Встановленням модульних котелень для обігріву соціально-побутової інфраструктури міста займається фірма ТОВ "АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ", яка, за даними "Стоп корупції", зареєстрована лише 25.03.2016р. зі статутним капіталом у 50000 грн., компанія не має ані проектів на котельні, ані ліцензії на теплопостачання, ані тарифу. Активісти припускають, що фірма фіктивна і діє для відмивання коштів.

"Міський голова Жадько О.А. своїм рішенням надала фірмі ТОВ "АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ" право орендувати частину цілісного майнового комплексу Центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Теплий дім" з наступним викупом", – уточнюють активісти "Стоп корупції" з Марганця.

Всі ці дії міського голови є спланованими й усвідомленими, вона завжди повторює: розуміє, що робить. "На запитання громади – коли буде опалення – вона відповідає, що все згідно із графіком – але графік кожного разу інший – то 15.10.2016р., то 20.10.2016р., то 01.11.2016р., а тепер вже 01.12.2016р.!

"На всі неодноразові звернення до керівництва облдержадміністрації ми отримували відповіді, що все нормально і опалення в місті є!Представники ініціативної групи міста були на особистому прийомі у голови Дніпропетровської обласної адміністрації Резніченка В.М. 13.07.2016р., неодноразово надсилали йому листи з проханням втрутитися в ситуацію, але отримували відповідь, що вони приїхали лише скандалити! Але на той час було зібрано більше тисячі підписів мешканців міста з проханням до губернатора взяти ситуацію під свій контроль і не допустити тієї картини, яка склалася на теперішній час", – обурюються представники місцевої громади.

"Місто вже втомилося від керівництва мера Жадько! За період її царювання, місто погрузло то в сміттєвих скандалах, то в історіях з хабарами для неї та її заступників, то у цілковитій корупції у міськвиконкомі ",– нарікають на дії міської голови жителі Марганця.

Відповідний текст звернення від ініціативної групи координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала уже передав в Адміністрацію Президента.

http://youtu.be/NsbnqTv9oQA

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом