ПоддержатьУкраїнська

Американська вакцина Moderna від коронавірусу дає імунітет як мінімум на три місяці

StopCor
StopCor

StopCor

Американська вакцина Moderna від коронавірусу дає імунітет як мінімум на три місяці

Вакцина від COVID-19, розроблена компанією Moderna, здатна забезпечити імунітет як мінімум на три місяці. Про це повідомляють ЗМІ США з посиланням на дослідження американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, передає "Інтерфакс-Україна".

 Фото: Факти

Згідно з його результатами, кількість вироблених після застосування вакцини антитіл "з часом, як і очікувалося, незначно скорочується, але їх кількість залишається високою у всіх учасників випробувань протягом трьох місяців після введення бустерної дози вакцини".

В основу дослідження лягли спостереження за групою з 34 осіб різного віку. Вчені вивчали їх імунну реакцію на вакцину з першого етапу клінічних випробувань препарату.

Вакцина компанії Moderna складається з двох доз. Друга - бустерна доза вводиться через 28 днів після першої.

1 грудня американська компанія Moderna повідомила, що направила запит в Управління з санітарного нагляду США (FDA) для отримання дозволу на екстрене використання вакцини від коронавірусу COVID-19. Раніше повідомлялося про 94,1% її ефективності.

20 листопада американська компанія Pfizer і німецька BioNTech також подали запит на екстрене використання в США їх вакцини від коронавірусу COVID-19.

Заявка на екстрене використання - це запит на початок застосування препарату, не чекаючи завершення всіх перевірок його впливу на організм.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у США скоротили період самоізоляції після контакту з інфікованим COVID-19.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни