ПоддержатьУкраїнська

Аваков звинуватив виконавчі служби у Броварському конфлікті

StopCor
StopCor

StopCor

Аваков звинуватив виконавчі служби у Броварському конфлікті

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час "години запитань до уряду" заявив, що перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості та корупції у сфері державного контролю за видачу дозволів на транспортні перевезення в Київській області

"Це штучно створений конфлікт між перевізниками Броварів та перевізниками з Вінниці до Києва на ґрунті тіньових розрахунків, що переріс 29 травня в стрілянину", - заявив Аваков в Раді.

За його словами, станом на ранок 5 червня 67 осіб, причетних до стрілянини, встановлені.

"44-ом громадянам повідомлено про підозру, в тому числі п'ятьом заочно. 39-ти особам обрано запобіжні заходи. 29-ти - утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Двом - утримання на 60 діб з правом внесення застави. П'ятьом - цілодобовий домашній арешт протягом 60 діб. Трьом - домашній арешт в нічний час", - сказав міністр.

"Якщо комусь здається, що він знову готовий повернути в наше життя традиційні бандитські договорняки, кримінальні розборки і атмосферу страху, ми будемо відповідати дуже жорстко. З усією силою закону. Нехай потім не дивуються...Я вважаю, що поліцейські адекватно і грамотно відреагували на ситуацію 29 травня у Броварах, однак є певні претензії до працівників та керівників підрозділів. У відношенні деяких з них прийняті дисциплінарні заходи аж до відсторонення від посад", - підсумував він,  передає "ДТ".

Другие новости