ПоддержатьУкраїнська

Блокадний Маріуполь: ворог знищив серце міста – Драмтеатр

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Блокадний Маріуполь: ворог знищив серце міста – Драмтеатр

У Маріуполі на Донеччині військові рф вщент зруйнували Драматичний театр у самому центрі міста. За свідченнями місцевих жителів, там від постійних вибухів ховались близько 1000 цивільних, більшість з яких – жінки, діти.

Маріуупольський драматичний театр зтертий з лиця землі. Близько 14.30 на самісінький центр приморського міста ворожа авіація зкинула потужну бомбу. Про це 16 березня повідомили в місцевому Телеграм-каналі "Mariupolnow".

"2 години тому просто в серце Маріуполя – Драматичний театр – рашисти скинули надпотужну бомбу.

Там ховалась від обстрілів величезна кількість містян, скільки під завалами загиблих – невідомо. Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів, ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше – не можемо їх з-під завалів дістати. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми! Бомбосховище також засипано, там також люди, дітки!

Це театр, в якому йшли вистави російською мовою, це прихисток, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя.

Світ зобов’язаний почути крики, стогін, голосіння маріупольців, яких живцем поховали під завалами!", - заявив у своєму фейсбуці народний депутат маріуполець Сергій Тарута.

Зі свого боку, ворожі ресурси повідомили нібито у храмі мистецтва базувався штаб батальйону "Азов".

У коментарях маріупольці свідчать про те, що Драмтеатр став прихистком для сотень жінок і дітей від ворожих обстрілів. Повідомляються цифри від 800 до 1200 цивільних, які наразі можуть бути під завалами.

Для маріупольців Драматичний театр і сквер навколо нього були уособленням міста, його серцем.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Жителі міста закликають врятувати Маріуполь. Зі свого боку пообіцяли помститись ворогу за рідне місто і сотні життів земляків.

"...ми беремо на себе зобов’язання. Перед тими, хто загинув, і тими, хто вижив під рашистськими бомбардуваннями. Зобов’язання знайти кожного льотчика, який скидав на Маріуполь й інші українські міста бомби. Ми знайдемо кожного. Знайдемо і знищимо. Ми не зупинимось, доки хоч один із них дихає. Ми зітремо з лиця кожного. Це наш святий обов’язок!", - йдеться у повідомленні Сергія Тарути.

Пізніше стало відомо про те, що військові нанесли також удар по плавбасейну "Нептун" в Маріуполі.

Другие новости