ПоддержатьУкраїнська

Бурштинові копачі Пашинського "забили" на прокуратуру (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Бурштинові копачі Пашинського 'забили' на прокуратуру (відео)

На території Олевської об'єднаної громади в Житомирській області продовжується незаконний видобуток бурштину, попри накладений прокуратурою арешт. Про це повідомляють місцеві активісти ГО "Стоп корупції".

Йдеться про компанію ТОВ "Райт Солюшн", яку, за інформацією активістів, "кришує" Сергій Пашинський. А нині на її захист став і заступник мера Олевської ОТГ Олександр Ніколайчук. В опублікованому у соцмережі відеоролику Ніколайчук разом з директором "Райт Солюшн" Віктором Коцем переконує, що видобуток бурштину відбувається цілком законно. Проте насправді компанія має ліцензію на геологічне вивчення надр та дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин, а це дає їй право лише на 5% видобутої продукції. Водночас при обшуках правоохоронці вилучили 20 мішків бурштину.

"Є така маніпуляція: коли ти винен, вмикай дурника. Так ось Віктор Коц та Олександр Ніколайчук чудово вивчили цю маніпуляцію, зараз вмикають дурника і під цією маркою дурника видобувається і далі бурштин, – коментує активіст ГО "Стоп корупції" Олександр Ігнатьєв. – Скрізь ця компанія замовляє платні статті та сюжети, що там видобувають бурштин законно та мають всі ліцензії – чому вони не показали ці ліцензії? Приїхала поліція – покажіть ліцензію та працюйте далі". 

https://www.youtube.com/watch?v=hFFR-JRxpms

Також Олександр Ігнатьєв зазначає, що в день на незаконному видобутку ТОВ "Райт Солюшн" заробляє до 3,6 мільйона гривень.

"Цікаво, куди йдуть ці гроші, чи платяться з них податки?" – підкреслює Ігнатьєв.

Нагадаємо, 1 листопада поліція разом з представниками прокуратури Житомирської області провела обшуки та наклала арешт на територію незаконного видобутку бурштину та всю техніку, що перебувала на цій території.

Окрім того, Олександр Ніколайчук вже не вперше потрапляє у поле зору "СтопКору". Він фігурував у розслідуванні журналістів про кришування піщаного браконьєрства, тож заступнику голови Олевської ОТГ бути чиїмось "дахом" не звикати.

Другие новости