ПоддержатьУкраїнська

Бутусов: Офіс Президента погрожує вбити мене протягом тижня

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Бутусов: Офіс Президента погрожує вбити мене протягом тижня

Головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявляє, що Офіс Президента погрожує йому вбивством. Він вважає, що це зрозуміло з тексту позаштатного радника Офісу Президента Олексія Арестовича, в якому він пише, що проситиме для Бутусова державну охорону. 

 Юрій Бутусов вважає, що Офіс Президента погрожує йому вбивством Фото: УП

"Тепер влада президента Зеленського погрожує мені вбивством. Це робиться навмисно гучно, щоб перелякати усіх моїх близьких та знайомих", — пише Бутусов на своїй сторінці у фейсбуці. Він вважає, що у тексті Олексій Арестович висловив замасковану погрозу йому. А також називає це тиском на себе.

Бутусов також назвав імена осіб, у чиїх діях він вбачає загрозу своєму життю. Це:

  • Президент Володимир Зеленський;
  • голова ОП Андрій Єрмак;
  • заступник голови ОП Олег Татаров;
  • начальник комітету з розвідки при Президенті — перший секретар РНБО Руслан Демченко;
  • голова СБУ Іван Баканов;
  • в.о. голови ДБР Олексій Сухачов.

Бутусов звинувачує цих людей також в унеможливленні розслідування провалів операцій Головного управління розвідки МО — ДБР.

"І якщо замах на мене буде здійснено — то не з метою провокації протестів проти влади. А якраз для того, щоб дискредитувати будь-які протести проти влади, і прикрити від розслідування російську агентуру".

Нагадаємо:

  • 27 листопада Юрій Бутусов виклав на особистій сторінці у Facebook відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. Дата та місце зйомки не були вказані. Публікацію журналіста Бутусова засудила українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі. У ТКГ вважають, що сам факт виконання стрільби з бойової гармати цивільною особою дозволяє звинуватити Україну у тому, що вона не контролює власні Збройні Сили.
  • У неділю 28 листопада Державне бюро розслідувань (ДБР) заявило, що перевірить законність дій журналіста та головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова на відео. Кримінальне провадження вже розпочато.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни