ПоддержатьУкраїнська

Чехія продовжує послаблювати карантинні обмеження

StopCor
StopCor

StopCor

Чехія продовжує послаблювати карантинні обмеження

Про це повідомили на брифінгу міністр промисловості Карел Гавлічек та очільник МОЗ Петр Аренбергер, передає власний кореспондент Укрінформу.

З наступного понеділка відкриються перукарні, манікюрні та масажні салони. Також почнуть працювати центри санаторно-курортного лікування та реабілітації. Відвідувати їх можна буде за наявності негативного тесту на коронавірус.

«Доступ до цих послуг відкритий і для тих, хто перехворів протягом останніх 90 днів і наразі не має симптомів, а також для власників сертифікатів про щеплення», - уточнив Аренбергер.

Рішення про  відкриття магазинів роздрібної торгівлі планують ухвалити в четвер, 29 квітня. Передумовою має стати падіння показника захворюваності нижче 100 на 100 тисяч населення протягом 7 днів. Зараз він сягає 163 на 100 тисяч.

Також 3 травня зможуть повернутися за парти учні загальноосвітніх шкіл - але лише в трьох регіонах із найкращою епідситуацією.

Як повідомлялося, надзвичайний стан у Чехії, що тривав із жовтня 2020 року, скінчився 12 квітня, але більшість карантинних обмежень влада залишила. Найбільш відчутним пом’якшенням стало скасування комендантської години, а також заборони без серйозних підстав залишати територію регіону мешкання. 

За минулу добу в країні зафіксовано 820 нових випадків інфікування, що є найнижчим показником з 13 вересня. У лікарнях перебувають 3098 хворих на COVID-19. Чехія, яка в лютому була першою в ЄС за рівнем захворюваності, зараз перемістилась в другу десятку.

Фото: Getty Images

Джерело: Укрінформ

Другие новости