ПоддержатьУкраїнська

Чотирнадцятий день війни з Росією в Україні. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Чотирнадцятий день війни з Росією в Україні. 'СтопКор' онлайн

Минуло два тижні відтоді, як Росія напала на Україну. Чотирнадцятий день війни ознаменувався для ворога значними втратами у техніці та живій силі. Попри це, окупанти продовжують знищувати цивільне населення та намагаються хоч якось добиватися своїх цілей. Хроніки подій дня веде "СтопКор". Інформатори - у тому числі й представники відокремлених підрозділів ВГО "Стоп корупції" з усіх куточків України.

 Хроніки чотирнадцятого дня війни

Луганщина

09:02

"Десять людей загинули, дев'ять — поранено внаслідок обстрілів 8 березня російськими окупантами міста Сєвєродонецьк", — голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Харківщина

16:20

Харків. Наразі все тихо. Проте, через сьогоднішні ворожі обстріли було знищено цивільні будівлі на Салтівці.

"Наші стопкорівці ведуть активну волонтерську та оборонну роботу. Так, керівник Дергачівського відокремленого підрозділу «Стоп корупції» Дмитро Грінвальд, організовує видачу допомоги у селі Солоницівка під Харковом", - розповідає голова осередку ВГО «Стоп Корупції» у місті Харків Сергій Усов.

 Активісти ''Стоп корупції'' займаються волонтерством на Харківщині Фото: СтопКор

13:40

Харків. У місті повітряна тривога. Повідомляє голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Харків Сергій Усов.

08:46

У Харкові під обстрілом російських окупантів загинула Юлія Здановська. У 2017 році вона у складі команди від України перемогла на Європейській математичній олімпіаді серед дівчат із 44 країн, обійшовши росіянок. Юлі був 21 рік. Вона була студенткою КНУ ім. Шевченка.

Сумщина

08:21

9 березня, ворожа авіація нанесла удар по житловим будинкам на вул. Шевченка в м. Лебедин. О 01:42 на місце події залучався черговий караул 5-ї державної пожежно-рятувальної частини для проведення аварійно-рятувальних робіт. Завдяки оперативним діям рятувальників та місцевого населення з під завалів будинків вдалось врятувати 5 осіб з них 2 дитини. Також внаслідок авіаудару знищено 2 житлових будинки.

Київщина

07:30

Угруповання сил і засобів оборони Києва відбиває наступ противника та стійко утримує визначені рубежі.

Херсонщина

07:25

У Бердянську ворог почав поширювати пропагандистські матеріали направлені на дискредитацію військово-політичного керівництва нашої держави.

Полтавщина

09:09

Кременчук. Як повідомляє представник ВГО Стоп корупції Юрій Браташ чотирнадцятий день війни в місті розпочався  спокійно. Все під контролем, все функціонує в штатному режимі.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, воєнний експерт Дмитро Снєнірьов наголошує, що Росія вже «навоювала» на Міжнародний трибунал, а обстріл Харкова має ознаки геноциду.

Львіщина

10:40

Львів. "У місті все спокійно, без змін. Магазини працюють в звичному режимі, всього вистачає", - каже голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

Донеччина

17:48

Під час нальоту російської авіації у Маріуполі знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. Внаслідок ворожого обстрілу є постраждалі.

Другие новости