ПоддержатьУкраїнська

Дев'ятнадцятий день війни з росією: як живе Україна. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Дев'ятнадцятий день війни з росією: як живе Україна. 'СтопКор' онлайн

В Україні розпочався дев'ятнадцятий війни з росією. Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Окупаційні війська значного успіху у веденні наступальної операції не мають. "СтопКор" стежить за перебігом подій в різних регіонах України та веде пряму трансляцію ситуації. Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Дев'ятнадцятий день війни. Дайджест ''СтопКору''

Запоріжжя та область

22:23

До Запоріжжя прибули перші мешканці Маріуполя, яким вдалося евакуюватись на власних автівках - Запорізька обласна військова адміністрація.

17:07

Через обстріли російських окупантів очисних споруд біля Запоріжжя зруйновано декілька важливих об’єктів, зокрема будівля каналізаційної насосної станції, що подає стічні води м. Василівка на очисні споруди каналізації. Як повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух, зараз вони потрапляють у ручку Дніпро без будь-якого очищення.

09:58

Транспортне сполучення між Запоріжжям та Енергодаром втрачено. Окупанти розбомбили міст у районі Кам'янського, повідомляє Енергоатом.

Гуманітарні конвої та евакуація людей поки що неможливі.

Чернігів та область

20:50

14 березня у Чернігові загинули 10 людей внаслідок чергового обстрілу житлових будинків та інфраструктури міста. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

14:36

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що нині місто перебуває у вкрай тяжкій ситуації щодо критичної інфраструктури. Через бойові дії, які ведуть по периметру Чернігова та регулярні нічні бомбардування частина мереж водо-, електро- та газопостачання незворотньо пошкоджені.

09:44

Цієї ночі під удар окупантів вдарив по університету «Чернігівська політехніка», — губернатор Чаус

З його слів, постраждалих немає. Також він повідомив, що місто Ніжин обстріляне "Ураганами", а над Черніговом було збито ворожий літак.

Київ та область

21:33

За день на Київщині вдалося евакуювати понад 2000 осіб. На жаль, не всі обумовлені гуманітарні коридори запрацювали – російські окупанти, попри публічні обіцянки, не дотрималися режиму тиші. Повідомляє голова Київської ОДА Олексій Кулеба.

17:43

Київ не перебуває в оточенні російських військ: в окупантів немає сил для такої операції. Про це в інтерв'ю НВ заявив голова воєнної адміністрації столиці Микола Жирнов.

09:00

У Києві ворог обстріляв завод "Антонов". Крім того було обстріляно багатоповерхівку в Оболонському районі. Двоє людей загинули, троє госпіталізовані.

 Зруйнований будинок на Оболоні

Миколаїв та область

22:00

Станом на 22:00 у Миколаївській області спокійно. Протягом дня Збройні сили України звільнили шлях від Миколаєва до Нової Одеси. Також просунулися в південно-східному напрямку. Проте є невдачі в північно-східному напрямку.

Про це в ефірі телеканалу "Рада" розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

18:47

Російські війська визначилися з основними напрямками оперативних зусиль, які планують направити на зону проведення ООС, міста Маріуполь і Миколаїв. Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

15:45

Волонтери з Великобританії привезли до Миколаєва гуманітарну допомогу.

07:50

Під Миколаєвом обстріляли місто Снігурівка.

Житомир та область

21:24

З 15 березня жителі Житомирської громади почнуть отримувати гуманітарну допомогу. Про це у відеозверненні на своїй сторінці в мережі Facebook сказав міський голова Сергій Сухомлин.

16:58

Жителів області просять фіксувати та повідомляти податкову службу про завищення цін на товари та відмову розраховуватися банківськими картками. Про це йдеться на сторінці Державної податкової служби Житомирської області у мережі Facebook.

11:02

Бердичів. Станом на 11:02 ситуація в місті спокійна. Як повідомляє представник ВГО Стоп корупції Тетяна Яворська, складна ситуація склалася на АЗС, люди стоять в чергах за пальним по 4-6 годин. Проблеми і з продовольством: сіль неможливо купити, асортимент в магазинах дуже обмежений, помітно підвищились ціни на продукти, до прикладу гречка коштує в межах 70 грн за кілограм.

08:00

У селищі Ставище внаслідок ракетного удару по адміністративних будинках постраждали як мінімум 4 особи, зруйновано 7 будинків.

Полтава та область

21:22

У Полтавській області у мережі Т2 зник сигнал загальнонаціональних телеканалів. Це через проблему з мережею "Зеонбуд", повідомив Суспільному технічний директор АТ "НСТУ" Юрій Бойчук. Нині над усуненням проблеми працюють фахівці.

18:22

В одній із полтавських шкіл для військових шиють рукавиці, балаклави та рюкзаки. У майстерні трудового навчання облаштували швейний та закрійний цехи. Щодня у школі збирається близько двох десятків майстринь. Це вчителі, батьки та випускники. За день виготовляють до сотні виробів.

09:43

Кременчук. Як повідомляє представник ВГО Стоп корупції Юрій Браташ вночі в місті була повітряна тривога, але на щастя "прильотів" не було. Станом на дев'ятнадцятий день війни 09:43 ситуація в місті спокійна.

Донецьк та область

16:25

РосЗМІ повідомили про "удар по Донецьку": ЗСУ наголошують, це може бути лише російська ракета.

09:43

Російські окупаційні війська вночі з 13 на 14 березня завдали ракетного удару по Краматорську. Двоє людей загинули. Про це повідомляє голова Краматорської міської ради Олександр Гончаренко.

Харків та область

21:59

14 березня РФ била по Харкову «Іскандером» зі своєї території — Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

18:09

З-під завалів зруйнованого росіянами будинку в центрі Харкова витягли загиблих. Як мінімум дві людини загинули й одна отримала поранення.

10:55

Харків. "Ніч була жахлива, знову обстрілювали житлові будівлі", - каже голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Харків Сергій Усов.

07:52

Ворог посилив інтенсивність обстрілів Харкова та населених пунктів області.

"Харківщина пережила складну ніч. Російські окупанти без зупинки гатили по житлових кварталах, лікарнях, об’єктах інфраструктури та промисловості. В результаті численних руйнувань та пожеж є загиблі та поранені. Харківська поліція сьогодні працює в надскадних умовах", - повідомили в поліції.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, росіяни зруйнували інфраструктуру Зміїного: з’явилося супутникове фото.

Дніпро та область

20:45

В Дніпрі та області зараз Збройні сили України, Національна гвардія і сили територіальної оборони тримають ситуацію під своїм контролем. Російських військових там немає.

16:35

На дев'ятнадцятий день війни Дніпро з теплом приймає до себе усіх переселенців, які були вимушені покинути свою домівку: годує, грає з дітьми та заспокоює їх батьків.

09:45

Марганець. Станом на 9:41 ситуація в місті спокійна. Ніч теж пройшла без обстрілів. Повідомляє активіст відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" Роман Лук'яненко.

Львів та область

16:18

У Львові відновили навчання в онлайн-форматі. До навчання долучились понад 67 тисяч учнів зі Львова та майже 1000 дітей, які вимушено виїхали з інших регіонів країни.

10:50

Львів. "У місті більш-менш нормально. Все без змін, не враховуючи вчорашній обстріл однієї з військових частин", - каже голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

Другие новости