ПоддержатьУкраїнська

«Димова завіса»: У МЗС пояснили, чому Росія запустила фейк про українських дипломатів у Лівані

StopCor
StopCor

StopCor

«Димова завіса»: У МЗС пояснили, чому Росія запустила фейк про українських дипломатів у Лівані

Про це у Фейсбуку повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

«Вчора ЗМІ повідомили про визнання колегією присяжних суду в Москві винними чотирьох фігурантів. Їм загрожує до 25 років позбавлення волі.  Нагадаю, справа стосується спроби вивезти російським державним літаком з посольства в Аргентині до Росії 400 кг кокаїну на 35 мільйонів євро», - написав Ніколенко.

Таким чином він зреагував на допис у соцмережах речниці МЗС Росії Марії Захарової про те, нібито українські дипломати в посольстві в Лівані за гроші оформлюють туристичні візи громадянам Сирії, які бажають перебратися до Європи, а також «допомагають перетнути сирійсько-ліванський кордон».

«Очевидно, що інсинуації про українських дипломатів стали побічним ефектом російської кокаїнової справи», - додав Ніколенко.

Як повідомлялося, у лютому 2020 року у школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно і відправили в Москву. Везти його зловмисники планували російською дипломатичною поштою. Наркотрафік виявився вмонтований в транспортну систему МЗС.

За інформацією ЗМІ, для перевезення вантажу використовували літак спеціального загону «Росія», яким пересувається секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Джерело: Укрінформ

Другие новости