ПоддержатьУкраїнська

Двадцять другий день війни з росією: як живе Україна. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять другий день війни з росією: як живе Україна. 'СтопКор' онлайн

В Україні триває двадцять другий день війни з росією. Стан, положення та характер дій за останню добу суттєвих змін не зазнали. Український народ продовжує протистояти ворогу та нищити його. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять другий день війни з росією. Дайджест ''СтопКору''

Луганщина

22:06

У Сєвєродонецьку на Луганщині окупанти обстріляли притулок для матерів із дітьми. Про це голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Facebook.

"Російські звірі знову напали на дітей... В цій будівлі від ворожих обстрілів переховувалися безліч мам з малюками, але Росія наздогнала їх і там. Безпечних місць на Луганщині більше немає", - написав Гайдай.

13:30

З Луганщини за 21 день війни з російським агресором евакуйовано 11 тисяч людей. Про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

08:10

"Десятки зламаних доль за одну ніч. Росіяни влаштували в Рубіжному пекло", — голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він повідомив, що в ніч на 17 березня у Рубіжному горіло не менше 27 будинків. Ще мінімум п'ять спалахів сталося у Попасній, одне — у Сєвєродонецьку. Інформація про постраждалих та загиблих уточнюється.

Харків та область

21:12

На ринку "Барабашово" внаслідок обстрілу Харкова російськими військовими сталася пожежа. Повідомляють у ДСНС.

Згідно з інформацією, пожежа охопила торговельні ряди. Поруч з місцем пожежі — снаряди від системи залпового вогню "Град", над Харковом здійнявся чорний дим.

16:30

21 людина загинула, 25 поранені, 10 з них у тяжкому стані внаслідок обстрілу Мерефи під Харковом 17 березня — прокуратуру області.

У Мерефі о 3:30 внаслідок російського обстрілу зруйновано школу та будинок культури, пошкодило й будинки, що розташовані поруч.

07:10

"У Мерефі під Харковом о 3:30 ранку внаслідок російського обстрілу зруйновано школу та будинок культури, пошкодило й будинки, що розташовані поруч. Є втрати серед військових, серед цивільних жертв немає. Пожежу у школі продовжують гасити", — голова Мереф'янської громади Веніамін Сітов.

Ворог також продовжує обстрілювати місто Харків.

Київ та область

19:10

Внаслідок потрапляння снарядів у Святошинському районі Києва загорівся склад, згоріло два автомобілі, загинуло принаймні двоє людей. Про це у Фейсбук повідомляє ДСНС.

17:00

Окупант, прикриваючись «зеленими коридорами», здійснює передислокацію своїх сил і техніки. Всі рятувальні операції на Київщині проходили під вогнем ворога.

Під час евакуації людей у Бучанському районі окупанти обстрілювали евакуаційні колони танками. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Така ж ситуація склалася і в Ірпені, коли в службовий автомобіль поліції потрапив снаряд «Граду», - повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

06:40

У Києві о 05:02 внаслідок падіння залишків збитої ракети сталося руйнування та загоряння у багатоповерхівці у Дарницькому районі столиці.

На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. По прибуттю, рятувальники встановили, що внаслідок падіння залишків збитої ракети, сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверсі, а також загоряння у квартирі на 16-му поверсі. О 5:49 займання на площі 20 кв. м ліквідовано.

Проводиться евакуація людей з 11-го та вищих поверхів будинку та аварійно-рятувальні роботи по розбиранню конструкцій та пошуку людей. Попередньо відомо про одного загиблого.

 Правоохоронці евакуювали людей Фото: ДСНС України

Дніпро та область

22:05

У Дніпрі сталася пожежа на Мануйлівському проспекті.

09:51

"Війська РФ обстріляли з «Градів» село Мар'янське на Дніпропетровщині", — глава військової адміністрації Кривого Рогу.

Чернігів та область

17:02

На Чернігівщині українські захисники розбили групу російських загарбників, захопили реактивну систему залпового вогню "Ураган" і ще одну – підбили.

15:20

Російські окупанти 17 березня вкотре атакували з важкої артилерії беззбройних мирних мешканців Чернігова, повідомили в поліції. Є загиблі, серед яких - громадянин США. Також у результаті ворожої атаки мирні містяни отримали поранення.

10:00

Кілька повітряних тривог за ніч. Також ворог з вечора і всю ніч методично обстрілював Чернігів з артилерії. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

 Наслідки ракетного удару по стадіону Фото з супутника Maxar Technologies

Миколаїв та область

22:00

Окупант обстріляв місто Снігурівка. За словами голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, ворог відійшов від міста. Утім в селах ситуація залишається напруженою.

10:00

Ніч була неспокійною, в центральній частині області — бої з окупантами.

Херсон та область

18:00

Внаслідок обстрілів у Херсоні пошкоджені близько 40 багатоповерхових будинків та понад 30 приватних, а вибуховою хвилею вибило близько 1507 вікон. Про це повідомляє 17 березня міський голова Ігор Колихаєв.

Також прокуратура відкрила провадження щодо держзради колишнього мера Херсону Володимира Сальда та його поплічників.

16:40

Олешківський міський голова записав нове звернення, в якому повідомив, що місті вже немає «іноземних громадян».

10:05

Станом на двадцять другий день війни на Херсонщині тривають сильні вибухи та гради. Область повністю окупована російськими військами, через що, майже у кожній із 49 територіальних громад виникають перебої з електроенергією, водо- та газопостачанням.

На вечір, 16 березня, знеструмленими є 64 населених пункти. Через відсутність продуктів, ліків та терор росіян мирних мешканців ситуація в області критична.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Херсоні ексмер міста Володимир Сальдо ініціював створення російського органу влади.

Донеччина

19:08

У Маріуполі бійці полку Азов за добу знищили чотири танки та два БТР, ще один БТР росіян підбито. Знищено близько роти ворожої піхоти. Про це повідомляє пресслужба Азова.

11:00

Авдіївка: всю ніч хаотичний артобстріл, зранку — авіаудар, після — "Гради" до цього часу. Про наслідки

та постраждалих інформації наразі немає, ще обстріли.

Мар'їнка, Красногорівка — обстріли по місту. Розбита будівля Мар'їнської ВА.

Маріуполь: знову авіаудари. Люди самотужки вириваються з Маріуполя на власному транспорті. Ризик загибелі залишається високим, оскільки росіяни обстрілюють колони мирних мешканців.

Одеса та область

22:59

В Одесі на пляжі вибухнула міна. В результаті інциденту на одеському пляжі ніхто не постраждав. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

16:30

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що маневри кораблів рф у Чорному морі 17 березні є спробою психологічного тиску на жителів Одеси, а не реальною підготовкою до висадки десанту.

Другие новости