ПоддержатьУкраїнська

Двадцять перший день війни з росією: як живе Україна. Підсумки дня

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять перший день війни з росією: як живе  Україна. Підсумки дня

В Україні розпочався двадцять перший день війни з росією. Збройні сили ЗСУ переходять у контрнаступ, виганяючи ворогів з нашої землі. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять перший день війни. Дайджест ''СтопКору''

Київ та область

19:21

Внаслідок обстрілу Києва у середу ввечері снаряди влучили в кілька приватних будинків у Подільському районі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

16:48

Сьогодні у Києві було затримано священика російського патріархату отця Онуфрія (УПЦ МП). Під час обшуку будинку з'ясувалося, що священик російського патріархату співпрацював із спецслужбами рф.

14:45

Окупанти роблять спроби відновити наступ у напрямку Вишгорода, але ЗСУ дають відсіч – Генштаб.

10:09

У місті Буча, що на Київщині росіяни захопили в заручники волонтерів і працівників мерії.

09:00

Вранці в Шевченківському районі Києва в 12-поверхівку влучив снаряд. За попередньою інформацією, дві людини травмувалися. На місці працюють рятувальники.

Чернігів та область

20:01

Під завалами зруйнованого російськими військами гуртожитка в Чернігові виявили тіла 5 загиблих, з яких 3 дітей. Повідомляє ДСНС.

13:28

Над Черніговом збили ще один СУ-34 супротивника. Повідомляє оперативне командування "Північ".

12:54

У Чернігові в одному зі спальних мікрорайонів рашисти обстріляли людей, які стояли в черзі за хлібом.

09:58

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус про ситуаціюз електроенергією на Чернігівщині.

«У Чернігові та багато де в області відсутнє електропостачання. Служби розуміють проблематику і працюють над усуненням. Я хотів би вас розказати все, але я розумію, що ту інформацію, яку я хочу довести до людей, її активно використовує ворог для підготовки артударів. По електропостачанню скажу так: ми розуміємо проблематику, що і де відбувається і аварійні бригади працюють. Є оптимістичні прогнози щодо електропостачання в Чернігові і інших містах», - сказав Чаус на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Запоріжжя та область

22:35

У середу, 16 березня, до Запоріжжя прибуло понад 6,4 тис. людей, евакуйованих із Маріуполя, повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

18:59

У Маріуполі росіяни скинули надпотужну бомбу на драмтеатр, де ховались містяни.

16:34

Війська Росії під Запоріжжям розстріляли з градів колону автомобілів, що рухалася з Маріуполя до Запоріжжя. Є загиблі та поранені, - Україна 24.

09:37

Вранці у Запоріжжі відбулися авіаудари — ракети влучили в районі залізничного вокзалу та в районі ботсаду. За попередніми даними, ніхто не загинув — керівник ОВА Старух.

У Запоріжжі сьогодні, 16 березня, цивільні об'єкти вперше станом на двадцять перший день війни піддалися бомбардуванню ворогом.

Суми та область

23:20

Ворог продовжував блокувати міста Суми, Лебедин та Охтирка. При цьому активних наступальних дій росіяни не проводили.

У свою чергу бійцям 93-ї бригади "Холодний Яр" вдалося ювелірно знищити гаубичний дивізіон окупанта 2С19 "Мста-С". Ворог розмістив знаряддя на площі залізничного вокзалу у Тростянці на Сумщині. Уразити техніку окупанта і не завдати серйозних руйнувань цивільній інфраструктурі було непростою задачею. Утім, холодноярівцям вдалося з нею впоратись.

09:45

Станом на ранок 16 березня в Сумській області знеструмлено два райони. Електрики немає в Конотопському та Шосткинському районах.

Донеччина

06:35

"У нас ситуація стабільна. Йдуть стабілізаційні процеси, які контролюють ситуацію та відповідальні за нерозповсюждження російських потвор по нашій землі. У нас були 3 важкі дні і були спроби російської армії потрапити на нашу сторону через річку. Але ці спроби були помножені на нуль. А ми у свою чергу пишаємося тим, що ми - українці", - повідомив голова відокремленого Святогірського підрозділу "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Миколаїв та область

19:00

Станом на вечір 16 березня ЗСУ та тероборона відсунули лінію фронту за Миколаїв. Як повідомляє очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, за даними розвідки ворог обкопується і нічого не хоче робити.

"Окупант рухається за Херсон, готує нову лінію оборони. Це означає, що у найближчому майбутньому Миколаїв буде тиловим містом. Тепер ми спокійніше переходимо в нормальний режим роботи, на документообіг. Наразі будуть посилені заходи щодо безпеки жителів області та бізнесу. Тепер у мене з'явилося багато часу, щоб розбиратися з господарством області", - сказав Кім.

16:05

Поблизу Миколаєва знищили черговий російський гелікоптер Ка-52, - Сухопутні війська ЗСУ.

Другие новости