ПоддержатьУкраїнська

Двадцять п'ятий день війни з росією: хроніка подій в областях (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять п'ятий день війни з росією: хроніка подій в областях (оновлюється)

В Україні триває двадцять п'ятий день війни з росією. Стан, положення та характер сил оборони суттєвих змін не зазнали. Захисники ЗСУ продовжують ефективно протистояти окупантам. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять п'ятий день війни Дайджест ''СтопКору''

Київ та область

00:00

Ворожий снаряд втрапив у ТРЦ "Retroville".

17:00

37 автобусів та понад 500 автівок: до Броварів доставили евакуйованих мешканців Київщини. Впродовж 20 березня до Броварів евакуювали людей з Бобрика та Тарасівки Київської області. З людьми працювали рятувальники, поліція, медики та волонтери.

15:00

У Києві внаслідок потрапляння уламків снаряду виникла пожежа у житловому будинку у Святошинському району столиці.

На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних. По прибуттю, рятувальники встановили, що внаслідок потрапляння уламків снаряду сталось загоряння на балконі 4-го поверху 10-поверхового житлового будинку та 2-ох приватних автомобілів. О 14:24 загоряння локалізовано та о 14:41 - ліквідовано.

09:00

Ніч пройшла відносно спокійно, попри постійні повітряні тривоги. Ворог окопується, зводить фортифікаційні спорудження, намагається налагодити логістику. Бої та обстріли в Макарові, Бучі, Гостомелі, Ворзелі. Загарбник веде хаотичний обстріл соціальної інфраструктури та житлових масивів. Переміщення ворога зафіксовано в Вишгородському та в Броварському районах. Повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Київської міської ради.

Чернігів та область

20:00

У Чернігові снаряд влучив під машину, яка розвозила містянам воду. Є загиблі та травмовані.

09:15

Вчора у Чернігові обстріляно багатоповерхівки, промислові райони. Вночі — повітряні тривоги в місті та області. У Чернігові немає світла, опалення, пробеми зі зв‘язком, більша частина міста без газу.

Суми та область

22:00

Під час боїв біля міста Тростянець на Сумщині Збройні сили України розгромили колону російських окупантів, у складі якої був дослідний танк Т-80УМ2 «Чорний орел». Про це повідомляє офіційне інтернет-агентство Міноборони «АрміяInform».

З відкритих джерел відомо, що дослідний танк Т-80УМ2 «Чорний орел» у росіян був лише в одному екземплярі.

18:20

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що російські терористи в одній з громад повиводили з хат жінок і дітей у невідомому напрямку.

"Надалі продовжується терор по Тростянецькій громаді, по Краснопільській громаді і по селах Лебединської громади, де російські фашисти вже досить давно, і ми розуміємо, що вони без їжі, без харчування, без води, прикриваються місцевими мешканцями. Сьогодні навіть повиводили з хат жінок і дітей в невідомому напрямку, і зараз ми з’ясовуємо, яка доля цих людей", – сказав Живицький в ефірі інформаційного телемарафону.

08:30

Станом на двадцять п’ятий день війни артобстріли передмістя Сум тривають вже тиждень, не обійшлася без них і ця ніч. Також вночі була повітряна тривога.

Житомир та область

19:15

Країна-агресор продовжує безжально нищити населені пункти. 20 березня на Житомирщині, внаслідок авіаудару по Коростенському району, пошкоджено 13 будівель. За попередніми даними травмовано троє людей.

Пожежі, які виникли внаслідок обстрілів ліквідовані нашими відважними підрозділами ДСНС, що розбирають наразі завали на місці пошкоджених будівель.

09:23

Стандартні нічні тривоги. Ракетний удар по одному з сіл Коростеньського району. Зруйновано промислову будівлю. Жертв немає.

Харків та область

20:02

Енергетики відновили електропостачання 170 тисячам споживачів на Харківщині.

08:40

Вночі у Харкові були кілька атак, є загоряння житлових будинків, працюють рятувальники. Увечері внаслідок останнього обстрілу в районі ХТЗ загинули 2 цивільних, зокрема 9-річна дитина. Атака з неба над Харковом суттєво зменшилися. На сьогодні фіксують розвідувальні літальні апарати. ЗСУ по деяким напрямках перейшли до контратаки, на дальніх підходах до Харкова розбивають ворожі колони. Учора в Дергачівському районі мобільний підрозділ Нацгардії знищив велику кількість живої сили та техніки окупантів. Росіяни намагаються прорватися в напрямку на Ізюм, але ЗСУ ведуть бої.

Луганщина

21:00

На більшості території Гірської громади відновили електропостачання і мобільний зв'язок, мають подати тепло, – Сергій Гайдай.

Очільник області також зазначив, що бої на Луганщині продовжуються. Ворог успіху не має, а в Рубіжному та Попасній - українські прапори.

За словами Гайдая ворог зі зла гатить по мирним. Найважча ситуація в Рубіжному, Попасній та Кремінній. В області - критична ситуація з комунікаціями. Проте електрикам вдалося повернути світло в Гірську громаду, також мобільний зв‘язок.

07:50

Вночі були обстріли Лисичанська та Рубіжного. Вчора був гуманітарний коридор, тож ситуація була більш-менш спокійна у Сєвєродонецьку. Але за добу у Сєвєродонецьку та Рубіжному пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

Донеччина

08:30

Ніч неспокійна. Обстріли по всій лінії: Авдіївка, Мар'їнка, Торецьк. Мар'їнка — спроби прориву. Місто сильно побите. Важка ситуація в Маріуполі: у місті голод, вуличні бої, люди намагаються самотужки виїхати з міста. В окупованих селищах поблизу Маріуполя - Мангуш, Мелекине - зібралося багато біженців. По решті території області сиуація напружена, але здебільшого контрольована, крім Волновахи.

Миколаїв та область

16:00

У Миколаївській області ЗСУ захопили нову командно-штабну машину армії Росії з усіма даними. Тепер у розпорядженні ЗСУ тепер є нова командно-штабна машина Р-149МА1 російської армії, що є елементом автоматизованої системи управління військами Росії. Разом із машиною українські воїни отримали і доступ до повної інформації про позиції та сили ворога

 ЗСУ захопили нову техніку окупантів Фото: agropravda.com

09:25

Були обстріли міста з градів, повітряна тривога. Тривають бої в області. Проходить евакуація з сіл, які відстояли, та доставка гуманітарки. У частині населених пунктів відсутнє тепло та світло.

Херсон та область

21:26

У Херсоні у його власному автомобілі розстріляли помічника колаборанта Володимира Сальдо, який підтримав окупацію Херсона – Павла Слободчикова, повідомляє журналіст Денис Казанський.

07:46

Ніч неспокійна, по області було чутно звуки вибухів, обстрілів. Ця інформація уточнюється. Загалом ситуація на Херсонщині з кожним днем наближаться до критичної. У більшості віддалених районів та тих громадах, де перебувають орки, майже гуманітарна катастрофа.

Щодня збільшується кількість місць, де рашисти роздають свою гумдопомогу. Все це робиться під зйомки відеокамер рашистських ЗМІ.

Запоріжжя та область

06:00

Ніч пройшла без змін. За вказівкою військових з 16:00 суботи впроваджена комендантська година до ранку понеділка.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, росіяни скинули бомби на школу мистецтв у Маріуполі, де ховалися люди.

Другие новости