ПоддержатьУкраїнська

Двадцять восьмий день війни з росією: ситуація в областях України (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Двадцять восьмий день війни з росією: ситуація в областях України (оновлюється)

В Україні триває двадцять восьмий день війни з росією. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Ворог зазначає значних втрат та з відчаю продовжує руйнувати об'єкти інфраструктури. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Двадцять восьмий день війни з росією. Дайджест ''СтопКору''

Київ та область

22:00

Російські окупанти поцілили в парковку торгового центру в Подільському районі столиці — про це повідомив Віталій Кличко. Одна людина загинула, двох постраждалих госпіталізували.

20:55

У Києві під час російського ракетного обстрілу загинула російська журналістка The Insider Оксана Бауліна. Повідомили у The Insider.

20:30

У середу росіяни обстріляли блокпост у Славутичі Київської області. Повідомив мер Славутича Юрій Фомічев у зверненні.

"Був обстріляний наш блокпост. Висування противника в наш бік не відбулося, але ми розуміємо, що він поряд", - сказав він.

09:31

Російські окупаційні війська 23 березня обстріляли Святошинський та Шевченківський райони столиці.

09:00

За ніч — декілька тривог по всій області. Бої в населених пунктах вздовж Житомирської траси. ЗСУ змогли покращити позиції в Ірпіні та с. Мощун. Ворог окопується та намагається перегрупуватися. Вночі з Градів було обстріляне село Ясногородка. Дані про постраждалих уточнюються.

Чернігів та область

22:43

У Чернігові внаслідок потрапляння російського снаряду сталося пошкодження магістрального аміакопроводу. Повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у Telegram.

10:30

За останню добу в області зареєстровано 8 пожеж, з них 6 — через обстріли російською армією населених пунктів (3 — приватні житлові будинки, 2 — промислові об’єкти, 1 — природний об'єкт). Повідомляється на офіційній Facebook-сторінці Чернігівської ОДА.

 На Чернігівщині ворог продовжує знищувати житлові будинки Фото: ДСНС

09:15

Оброна Чернігова. Вночі — 2 авіанальоти на місто, бомбили місто. Розбомбили міст через Десну, яким рухались евакуаційні рейси та гуманітарна допомога. Інформація про інші руйнування та загиблих наразі уточнюється.

Суми та область

20:00

У тимчасово окупованому Тростянці Сумської області російські війська позбавили можливості місцеву лікарню надавати допомогу тим, хто цього потребує.

Про чергові злочини військ РФ розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Російські військові викрали останній автомобіль екстреної медичної допомоги, через що місцевим жінкам доводилось народжувати в себе вдома. До того ж окупанти завдали декілька обстрілів по самій лікарні.

08:30

Ніч пройшла відносно спокійно, крім Тростянецької громади. Там внаслідок боїв досі — пожежі. Вночі горіли підприємства, орки не пускають ДСНС тушити пожежу, вона триває. Повідомляє голова Сумської ОДА Дмитро Живицький у Facebook.

Житомир та область

21:28

У районі Тригір’я Житомирського району Збройні сили України збили ракету. Також на блокпостах у Житомирі у денні години зменшать кількість людей. Про це у вечірньому відеозверненні 23 лютого повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

09:20

Кілька тривог ввечері та вночі. Ракетно-бомьових ударів не зафіксовано.

Дніпро та область

10:00

Ніч була відносно спокійною. Вчора ракетними ударами знищено залізничну станцію у Павлограді. Одна людина загинула.

Харків та область

21:24

Протиповітряна оборона збила крилату ракету над Харківщиною. Повідомляє Повітряне командування "Схід".

19:30

З дня обстрілу Харківської обласної адміністрації на вулиці Сумській, що стався 1 березня, з-під завалів дістали тіла 24 загиблих. Розбір завалів триває. Повідомив речник Головного управління ДСНС Харківщини Євген Василенко у коментарі Суспільному.

10:00

Станом на двадцять восьмий день війни ворог продовжує наносити удари із далеких відстаней. За добу таких було 32. Штаб оборони відзначив підвищену активність противника у застосуванні РСЗВ - 280 разів та танкових ударів - 9 разів. Повідомляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у Facebook.

 За добу рятувальники Харківщини здійснили 33 виїзди для ліквідації пожеж Фото: МВС України

08:26

Вночі знову активізувалися атаки на житлові райони та історичний центр міста. ЗСУ відбили спробу нападу з боку росіян бойовими вертольотами К-52.

Область: окупанти намагаються взяти Ізюм, українська армія свої позицій не втрачає та відкидає атаки. Росіяни обстріляли Лозову, удари були ракетними. Щонайменше 8 осіб поранені, 20 пошкоджених або знищених будинків.

Запоріжжя та область

21:30

Мер Мелітополя 23 березня повідомив про ситуацію у місті, яке тимчасово окупували російські терористичні війська. Росія намагається запровадити там свої порядки. Між тим городяни продовжують жити за законами України.

10:00

Кілька разів за ніч була повітряна тривога. Вибухів не було.

Луганщина

19:14

У Рубіжному Луганської області спрацював гуманітарний коридор. Завдяки цьому вдалося евакуювати 80 людей. Про це повідомляє у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

08:27

Усі міста наші, але артобстріли тривають майже безперервно. У Рубіжному горить підприємство, навчальний заклад, у Лисичанську — залишки пального на НПЗ. Внаслідок обстрілу житлових кварталів у Рубіжному є 3 загиблих, з них — 2 діти.

Донеччина

18:00

Мер Маріуполя Вадим Бойченко виїхав з міста, оскільки там немає зв’язку, і перебуває в постійному контакті з владою і військовими для порятунку мешканців міста. Повідомляє Маріупольська міська рада.

17:00

Російські окупанти обстріляли залізничну станцію Очеретине в Донецькій області. Повідомив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін у Telegram.

09:23

Значна активізація по Авдіївці та Мар'їнці. ЗСУ тримають оборону. Авдіївка: всю ніч обстріли по лінії навколо міста. Частина міста без електрики. На зараз інформації про постраждалих немає.

Волноваха окупована. Маріуполь — у блокаді.

До авіаударів та обстрілів з реактивної артилерії додалися удари з моря, з кораблів та з установок.

У місті залишаються люди. Виїзд з міста на особистому транспорті дуже небезпечний через постійні бомбардування.

Миколаїв та область

20:24

На Миколаївщині українські захисники збили крилату ракету, запущену російськими окупантами. Повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

10:25

У Миколаєві та області не встигають оголошувати повітряну небезпеку, оскільки ворожі "гради" та "смерчі" долітають до місць призначення за 2 хвилини. Повідомив у Facebook голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

10:15

Вночі Миколаїв зазнав обстрілів, лунала повітряна тривога. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Також тривога була по ряду інших територій Миколаївщини. На ранок ситуація стабільна.

Херсон та область

13:39

Влада Херсона, який наразі окупований російськими військовими, випустила на маршрути міста частину комунальних автобусів, а також планує відновити торгівлю. Повідомляє мер Херсона Ігор Колихаєв у Facebook.

09:46

За останню добу на території Херсонщини ситуація майже не змінилася.Проблема із забезпеченням населення продуктами харчування, ліками, бензином. Також до ОВА продовжують надходити повідомлення з інформацією щодо замінувань території.

Одеса та область

10:16

Одна вечірня тривога, ніч — спокійно.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Міністерство оборони України оновило дані про втрати російських військових в Україні станом на 23 березня. 

Другие новости