ПоддержатьУкраїнська

Екзитпол в інстаграмі: у Прилуках на дільниці затримали самозванця, який збирався провести «соцопитування»

StopCor
StopCor

StopCor

Екзитпол в інстаграмі: у Прилуках на дільниці затримали самозванця, який збирався провести «соцопитування»

600 гривень за робочий день. У Прилуках на виборчу дільницю 740974 зайшов чоловік нібито для проведення соцопитування і представився працівником компанії «Стратегія РОСТ». Молодик виявився провокатором, який знайшов підробіток в інстаграмі. Про це стало відомо активістам руху «За чесні вибори».

 У Прилуках чоловік збирався повести фейковий екзитпол за 600 грн. Фото: СтопКор.

«Проводити опитування на території дільниці – заборонено, лише за її межами. Чоловік, який прийшов на дільницю від «Стратегія РОСТ», повідомив, що знайшов оголошення про заробіток на виборах у інстаграмі. Робочий день — від 600 грн і вище», — зазначають громадські активісти.

Зазначимо, що активісти ГО «Стоп корупції» перевіряють чесність, законність виборчого процесу в день голосування. До 25 жовтня фіксували порушення виборчого законодавства у рамках руху «За чесні вибори».

«Стратегія РОСТ» у 2008 році фігурувала у джинсі регіонала Валерія Борисова у газеті «Факти», де той просував ініціативу створення будинкових комітетів як альтернативу чинній владі.

Директор ТОВ «Стратегія РОСТ», за даними Єдиного державного реєстру, — Валентин Ходулін, у 2012 році — довірена особа кандидата в депутати на окрузі №213 та керівника штабу Партії регіонів у Києві Валерія Борисова.

Другие новости