ПоддержатьУкраїнська

Фінська спецслужба заявила про загрозу нацбезпеці через кібершпигунство РФ та Китаю

StopCor
StopCor

StopCor

Фінська спецслужба заявила про загрозу нацбезпеці через кібершпигунство РФ та Китаю

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Службу зовнішньої розвідки України.

«Звіт вкотре засвідчив, що для Росії ведення війни в кіберпросторі поступово перетворюється на один із важливих інструментів втілення зовнішньої політики. Це потребує додаткової уваги з боку міжнародної спільноти», - йдеться у повідомленні СЗР.

У звіті фінської спецслужби (SUPO 2020 Year Book) констатується, що у 2020 році, який по праву можна назвати роком кібершпигунства, основним джерелом пов’язаних зі шпигунською діяльністю загроз для національної безпеки Фінляндії залишалася відповідна діяльність Росії та Китаю.

«За цих обставин SUPO визначила ключовим пріоритетом своєї роботи надання ранніх попереджень про деструктивні кібероперації, за якими стояли вказані держави. Фінські контррозвідники зазначають, що ці операції, з-поміж іншого, були спрямовані на спроби вплинути на ухвалення зовнішньополітичних і безпекових рішень офіційного Гельсінкі», - додали в СЗР.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у SUPO заявили, що іноземна розвідка використовувала мережі фінських підприємств і приватних осіб для кібершпигунства. За даними фінської служби, іноземні розвідувальні служби стали активніше займатися кібершпигунством у зв'язку з коронапандемією. Найчастіше злому зазнавали домашні роутери і мережеві системи зберігання даних.

Джерело: Укрінформ

Другие новости