ПоддержатьУкраїнська

Компанія Merck подала заявку на затвердження експериментальних COVID-ліків

StopCor
StopCor

StopCor

Компанія Merck подала заявку на затвердження експериментальних COVID-ліків

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Фармацевтична компанія Merck оголосила, що подала заявку на затвердження ліків в Адміністрації з контролю за харчами та ліками США після успішних клінічних випробувань за участі людей, які мають високий ризик тяжких наслідків COVID-19.

Як зазначається, незалежна комісія, що спостерігала за випробуваннями, порадила передчасно припинити дослідження, оскільки Молнупіравір показав позитивні результати.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі назвав показники дослідження "дійсно вражаючими", вказує Politico.  

"Цей медпрепарат знижує ризик шпиталізації чи смертей серед людей, які прийняли його невдовзі після зараження", - заявив Фаучі. Він уточнив, що у групі плацебо було вісім смертей, тоді як серед тих, хто приймав препарат, - жодної.

Водночас Фаучі закликав американців, які сумніваються у доцільності щеплення, не покладатися на експериментальні ліки. "Препарат знизив ризик шпиталізації та смертності на 50%. Ви знаєте, як знизити ризик на 100%? Не заражатись", - наголосив головний інфекціоніст США.

Як повідомлялося, у ніч з п’ятниці на суботу кількість летальних випадків унаслідок інфікування COVID-19 у Сполучених Штатах  перетнула нову психологічну позначку - 700 тисяч.

Фото: Artem Podrez/Pexels

Джерело: Укрінформ

Другие новости