ПоддержатьУкраїнська

Кримчанин Чалгозов заявив, що його намагалася завербувати ФСБ

StopCor
StopCor

StopCor

Кримчанин Чалгозов заявив, що його намагалася завербувати ФСБ

Відео із заявою Чалгозова опублікувала у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«У тебе 10 хвилин, думай. Або твоє життя зміниться на гірше - і ти сядеш. Або працюватимеш з нами - і житимеш, як жив», - навів Чалгозов слова російських силовиків.

За словами Чалгозова, його вивезли з дому в наручниках та непрозорих окулярах. У підвалі змусили пройти тест на поліграфі, ставлячи запитання стосовно підриву газопроводу в селі Перевальному. Після цього прив'язали скотчем до стільця та почали погрожувати кримінальною справою, а додому відпустили лише ввечері.

Тоді Куртумер Чалгозов не захотів докладно розповідати про допит. Але після заяви Нарімана Аметова, якого затримали в Старому Криму за аналогічних обставин і катували струмом, вирішив повідомити, на що змушений був піти, щоб уникнути тиску російських спецслужб.

Він розповів, що під загрозою кримінальної справи підписав документи про співпрацю з ФСБ, проте публічно зізнався, що «не має наміру бути стукачем».

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня у Феодосії силовики після обшуку затримали 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. Його допитували у справі стосовно Нарімана Джелялова. Наступного дня його відпустили, пообіцявши викликати на повторний допит.

Посольство США в Україні засудило затримання та допит Чалгозова.

Джерело: Укрінформ

Другие новости