ПоддержатьУкраїнська

«Кримські» санкції запровадили проти понад 5,5 тисячі юридичних та фізичних осіб – Джапарова

StopCor
StopCor

StopCor

«Кримські» санкції запровадили проти понад 5,5 тисячі юридичних та фізичних осіб – Джапарова

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у ході міжнародного круглого стола «Політика деокупації Криму: роль санкцій».

«Україна опинилася в ситуації необхідності власної відповіді на агресивні дії Росії (щодо Криму – ред.) і запровадила свою санкційну політику. Станом на сьогодні у санкційних списках перебувають понад 5,5 тис. фізичних та юридичних осіб», - сказала Джапарова.

Вона нагадала, що цьогоріч з ініціативи МЗС були накладені секторальні санкції на Нікарагуа за відкриття в окупованому Криму так званого почесного консульства.

Перша заступниця міністра повідомила, що наразі щодо Нікарагуа відпрацьовуються персональні санкції проти відповідальних за ухвалення даного рішення.

Як повідомлялося, у лютому 2021-го Україна, зокрема, ухвалила рішення застосувати санкції щодо 10 колишніх українських високопосадовців і силовиків, який зрадили присязі під час окупації Криму.

Крім того, в лютому Україна ввела санкції проти Нікарагуа за призначення «почесного консула» в окупованому Криму. Вони передбачають: обмеження торговельних операцій, призупинення польотів і перевезень по території України, заборону на передачу технологій, заборону на інвестування в Нікарагуа, призупинення виконання фінансових і економічних зобов'язань.

Джерело: Укрінформ

Другие новости