ПоддержатьУкраїнська

Лікар-кардіолог вимагав хабар за звільнення від служби в армії

StopCor
StopCor

StopCor

Лікар-кардіолог вимагав хабар за звільнення від служби в армії

Завідуючого відділом Київського обласного кардіологічного диспансеру спіймали під час отримання хабара за звільнення від військової служби. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

 Фото: пресслужба Київської міської прокуратури

Правоохоронці затримали завідувача організаційно-методичним відділом "Київського обласного кардіологічного диспансеру" при отриманні хабара. Також він підозрюється в підбурюванні дачі «на лапу» іншій посадовій особі.

Згідно з матеріалами попереднього слідства, громадянин звернувся до лікаря-кардіолога з приводу підтвердження діагнозу, який звільняє його від проходження військової служби за станом здоров’я. У ході бесіди лікар визначив «ціну» вирішення питання — 20 тисяч гривень, передає "Вечірній Київ".

"При цьому лікар наголосив, що 10 тисяч гривень він забирає собі особисто за підтвердження діагнозу, а іншу частину — начебто для подальшої передачі працівникам військового комісаріату з метою проставлення підпису посадової особи та печатки на лікарському заключенні про звільнення від військової служби за станом здоров’я. Побоюючись негативного вирішення питання, чоловік змушений був погодитися", — йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Лікар-кардіолог, за даними попереднього слідства, гроші отримував двома траншами. Під час одержання другої частини його затримали правоохоронці.

Слідство триває. Зараз вирішується питання щодо обрання для підозрюваного запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Київській області працівники Обухівської окружної прокуратури затримали чиновника обласного управління Держгеокадастру під час отримання хабара у розмірі 6 тисяч доларів.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, російські хакери атакували сайт ВМС України.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом