ПоддержатьУкраїнська

Ляшко розповів, коли українці зможуть вакцинуватися від коронавірусу

StopCor
StopCor

StopCor

Ляшко розповів, коли українці зможуть вакцинуватися від коронавірусу

У світі на завершальній стадії клінічних випробувань перебувають 6 вакцин, їхнє серійне виробництво має розпочатися на початку 2021 року. Україна вже домовилася про отримання цієї вакцини для майже 20% населення.Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 Фото: МОЗ

"Станом на початок серпня вже 25 вакцин-кандидатів досліджуються клінічно і 6 із них наблизилися до завершальної, третьої клінічної стадії, результати яких ми очікуємо до кінця року і серійне виробництво вже має розпочатися на початку 2021 року. Вакцини мають з'явитися, зокрема, і в Україні", - зазначив санлікар.

За словами Ляшка, Україна отримала підтвердження від COVAX (механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. - Ред.), що має право звернутися до цього об'єднання за вакцинами для проведення щеплень людям із груп ризику або певним віковим категоріям.

Головний санлікар пояснив, що, згідно з цим механізмом, кожна країна, якій надано право звертатися до альянсу, отримає вакцини для покриття щепленнями близько 20% населення. Для України це - близько 8 млн доз.

"Це - та вакцина, яка гарантовано надійде в Україну різними обсягами, і вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною", - сказав Ляшко, передає "Цензор.нет" .

Також головний санлікар додав, що МОЗ веде переговори з виробниками і з урядами інших країн, щоб "крім цих 20% додатково закупити вакцину за бюджетні кошти вже за іншими цінами, щоб покрити всі групи ризику щепленнями від коронавірусної хвороби".

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность ухилянтам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность ухилянтам

Эти врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе