ПоддержатьУкраїнська

Міносвіти дозволив бездипломним студентам медколеджу завершити своє навчання у інших вишах

StopCor
StopCor

StopCor

Міносвіти дозволив бездипломним студентам медколеджу завершити своє навчання у інших вишах

«Міжнародний коледж Святого Луки» залишив студентів без дипломів через невчасну подачу документів до Міносвіти та готує  папери для їхнього переведення до інших навчальних закладів України. У Міністерстві освіти запропонували вихід із ситуації. Студенти будуть вимушені змінити місце отримання атестатів і не отримають той диплом, на який вони розраховували.

 Активісти ГО ''Стоп корупції'' Фото: СтопКор

Директор Сергій Гаращук відмовився коментувати ситуацію, зіславшись на щільний графік.

“Ми займаємося переоформленням документів студентів для їхнього перезарахування до навчальних закладів Житомира та Бердичева. Студентам пообіцяли, що вони отримають дипломи в кінці серпня. Ми готові співпрацювати з Міністерством освіти і просимо їх надати алгоритми дій, за якими ми можемо розв'язати ситуацію”, – запевнила журналістів "СтопКору" довірена особа директора Наталя Гробко.

 Наталя Гробко та директор коледжу Сергій Гаращук Фото: СтопКор

За словами батьків студентів, у Міністерстві пообіцяли, що студенти дипломи отримають. Проте вже іншого навчального закладу, до якого переоформлюються документи. Це сталося нібито через невчасне подання документів до Міносвіти від медколеджу. Керівництво ж медколеджу своєї провини не визнає. Тим часом, якщо процес затягнеться, сотні студентів не зможуть вступити до ВНЗ для подальшого отримання освіти.

“Ми чекаємо, аби дітей перевели, для того, аби вони отримали свої дипломи згідно з їхніми навчальними планами. Наразі дітей переводять до Бердичева та Житомира. Сьогодні ми прийшли писати заяви щодо переведення та очікуємо оперативної роботи адміністрації коледжу, адже міністерство йде нам назустріч”, – повідомила мати студентки Карини.

Хоча питання розв'язали, за словами батьків, негативні наслідки все ж є.

“Ми планували закінчити ВНЗ з відзнакою, а тепер який диплом буде — невідомо. Якщо до 22 серпня дипломи ми не отримаємо, тоді подальший вступ цього року для продовження навчання буде неможливий”, – зауважила мати студентки.

 Мати однієї з студенток Фото:СтопКор

Робити новий набір навчальний заклад не планує.

“На сьогодні до розв'язання наших проблем вступна кампанія не триває, заклад перебуває в стадії реорганізації”, – відповіла на запитання журналістів "СтопКору" Наталя Гробко.

Нагадаємо, у столичному “Міжнародному коледжі Святого Луки” майже сотня студентів, які відучились 3 роки, вже більш як місяць не можуть отримати свої дипломи. Про це редакції “СтопКору” розповіли занепокоєні батьки учнів. Вони стверджують, що після власного розслідування з’ясували, що коледж вже 4 роки має задавнену ліцензію.

Другие новости