ПоддержатьУкраїнська

Місяць війни з росією: ситуація в областях України

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Місяць війни з росією: ситуація в областях України

Рівно місяць війни з росією в Україні. Триває протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. За ситуацією в регіонах стежить "СтопКор". Інформують у тому числі й осередки ВГО "Стоп корупції".

 Місяць війни з росією. Дайджест ''СтопКору''

Київ та область

22:00

Міська влада закликає киян  тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці. А також за можливості не перебувати на відкритому повітрі. За наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря. Повідомляється у Facebook Київської міської ради. 

15:00

ЗСУ стискають кільце навколо окупантів біля Гостомелю. Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко. За його словами, окупанти залишили більшу частину Гостомелю. Вони відступають після взяття їхнього кільця бійцями ЗСУ, сподіваються піти на прорив і втекти. Боєприпасів у орків дедалі менше.

Також повідомляється, що 80% міста Ірпіня вже звільнено, поліція там працює. Таку заяву зробив під час телемарафону радник голови МВС України Вадим Денисенко.

14:59

Окупаційні війська рф намагаються штурмом захопити місто Славутич, що на Київщині. Є загроза артилерійського обстрілу з боку росіян.

10:15

Після завершення комендантської години місто живе в умовах воєнного стану – працює інфраструктура: комунальники, транспортники, медики та рятувальники. Повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Київської міської ради.

08:15

Вночі повітряні тривоги по всій області. Був бій в Ірпіні, Гостомелі. Постійні артилерійські обстріли. В Фастовському районі обстріляли с. Ясногородка. Коцюбинське в Бучанському районі — мінометний обстріл. Інформація про загиблих та поранених серед мирних мешканців уточнюється.

Чернігів та область

22:45

У Чернігові загарбники розкидають листівки, в яких закликають містян не перешкоджати і не заважати російським військовим.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький

09:45

По області в цілому ситуація контрольована там, де може бути контрольована, каже очільник Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус у своєму Facebook.

"Утім, ситуація незрозуміла там, де зараз нема доступу. По Чернігову москальська мразота гатила всю ніч: артобстріли, авіа обстріли. Чернігову знов дісталося, прилітало, але Чернігів незламний", - наголосив він.

08:00

Російська армія різко збільшила кількість обстрілів міста, житлових та промислових районів. Особливо інтенсивно з вечора. Увечері 23 березня пошкоджено аміакопровід на одному з найбільших підприємств харчової промисловості Чернігова. На місці працювали ДСНС, попередньо витоку аміаку не зафіксовано. Дані про руйнування внаслідок обстрілів уточнюються.

Запоріжжя та область

21:07

У Запоріжжі з 20:00 26 березня до 5:00 28 березня вводиться комендантська година. Повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

14:46

Окупанти змушують мелітопольських вчителів відновити навчальний процес у школах російською мовою, - мер міста.

10:54

Десантне судно Чорноморського флоту РФ “Орськ”, яке перебувало в окупованому Бердянську та було знищене українськими військовими 24 березня, – не єдиний російський корабель, що зазнав пошкоджень. Повідомляють про ще три судна, які сьогодні відправились у всім відомому напрямку.

10:00

"У Мелітополі окупаційні війська будують військову базу на місцевому аеродромі, з якої "запускають ракети по всіх містах не лише Запорізької області, а й України загалом", — міський голова Іван Федоров.

08:16

0 7:00 ранку біля морського порту м.Бердянськ Збройними силами України знищено великий десантний корабель «Орськ» армії окупантів, пошкоджено ще два кораблі. Також знищено резервуар на 3000 тон палива. Пожежа перекинулась на склад боєприпасів ворога. Подробиці завданих окупанту збитків уточнюються.

 ЗСУ знищили російський військовий корабель Фото: Павло Кириленко/Facebook

Житомир та область

22:16

До Житомира 24 березня евакуювалися 65 жителів Київщини. Частина з них — діти. Як повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, люди втікали зі свого села вночі, пішки подолавши десятки кілометрів. У Житомирі евакуйованим надають необхідну допомогу, влаштовують на ночівлю.

09:00

Ніч неспокійна. Було декілька тривог. Влучання ракети в промисловий об'єкт в Новоград-Волинському районі. Загиблих та поранених немає.

Суми та область

21:31

На Сумщині назріває екокатастрофа через невивезені тіла вбитих російських військових. Про це розповів в.о. директора управління охорони здоров'я Сумської області Анатолій Котляр в репортажі для  Суспільне Сумы.

09:18

Окрім Охтирського району, де тривали бої і рух ворожих колон, ніч в області пройшла відносно тихо. Інформація щодо руйнувань і постраждалого мирного населення наразі відсутня.

07:15

У Тростянецькій громаді Сумської області більше доби тому спалахнула велика пожежа, яку не вдається загасити через бойові дії. Повідомив голова Сумської ОВА/ОДА Дмитро Живицький у відеозверненні.

Харків та область

19:38

Російський гелікоптер обстріляв позиції окупаційних військ РФ поблизу Малої Рогані на Харківщині.

Повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

20:30

Офіс Генерального прокурора розпочав досудове розслідування проти двох жителів  Херсонщини, які співпрацюють з окупантами.

18:22

На Харківщині ППО України збила два літальних апарати окупаційних військ рф. Так, ворог втратив один безпілотник й винищувач Су-34.

15:30

6 людей загинули, 15 госпіталізовано внаслідок обстрілу росіянами зі зброї дальньої дії пункту видачі гуманітарної допомоги у Харкові, - голова Харківської ОВВ Синегубов.

Крім того, в Ізюмі Харківської області під завалами може бути понад 30 людей, рятувальники не можуть до них дістатися без спецтехніки, - повідомляє заступник мера міста Володимир Мацокін.

08:36

Вже місяць війни з росією переживає місто-герой Харків. На Харків вночі збільшилася кількість атак з далеких відстаней, але ЗСУ на своїх позиціях, проривів ворога не відбулося. Тривають бої в Ізюмському районі, вчора там збили два літаки окупантів. Увечері відбувся обстріл Старого Салтова, є постраждалі та одна людина загибла.

Луганщина

21:00

Росіяни бомбили сьогодні Луганщину з п‘яти літаків. Було пошкоджено 32 об‘єкти, у тому числі будівлі освіти, культури, релігії, промисловості; житлові будинки.

Окупанти обстріляли евакуаційний автобус, водія поранено. Було також здійснено авіаудар по Лисичанську та скинуто фосфорні бомби на Рубіжне.

Усього за день п‘ятеро людей загинули, вісім поранено.

В області спостерігаються проблеми з мобільним зв‘язком у багатьох населених пунктах. Встановлюються супутникові системи Starlink оперативним службам та керівникам громад. Повідомляє голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

10:00

За словами Гайдая, військові нададуть докази використання росією фосфорних бомб в Рубіжному. Росіяни частково зайшли в Рубіжне та Попасну.

07:55

Обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки. По окраїнах Рубіжного нанесений удар фосфорними бомбами. Чотири загиблих, двоє з яких — діти, та шестеро поранених.

07:36

Російські війська вночі завдали по Луганщині ракетних ударів та піддали регіон фосфорному бомбардуванню — повідомляє у своєму офіційному телеграм-каналі очільник ОВА Сергій Гайдай.

Чотири людини загинули, у тому числі дві дитини, ще шестеро — поранені

Донеччина

23:29

У четвер стало відомо, що російські військові вбили ще двох дітей на Донеччині – у Маріуполі та Ясній Поляні. Повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram.

08:19

Ситуація напружена. Авдіївка, Очеретине — бої. Вчора обстріляли Бахмут. Маріуполь у блокаді, але бореться. Гуманітарний вантаж жоден не доїхав. Мар'їнку орки доруйновують — наступають, наші ЗСУ їх відкидають назад.

Миколаїв та область

20:29

Над Миколаєвом збили ще одну крилату ракету.

Про це ввечері 24 березня повідомив голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

09:00

На Миколаївщині ніч пройшла відносно спокійно, без урахування повітряних тривог. Тривають роботи щодо підключення знеструмлених населених пунктів до електрики

Херсон та область

23:30

На Чорнобаївському аеродромі під Херсоном Збройні сили України вдесяте завдали нищівного удару російським військам, повідомив радник Офісу Президента України Олексій Арестович.

13:50

В окупованому Херсоні на будівлі міськради знову вивісили прапор України.

 Херсонці не здаються попри присутність окупантів у місті

10:00

Становище області залишається складним. Постріли та сильні вибухи були вночі у Чорнобаївці. Надходили повідомлення про вибухи у громадах біля Снігурівки та на межі із Дніпропетровщиною. Щодо викрадень — вчора пізно було звільнено з полону директора театру Олександра Книгу.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Міністерство оборони України оновило дані про втрати російських військових в Україні станом на 24 березня. 

Другие новости