ПоддержатьУкраїнська

На Буковині лісівники-контрабандисти намагалися вбити громадського активіста

StopCor
StopCor

StopCor

На Буковині лісівники-контрабандисти намагалися вбити громадського активіста

Колеги "Стоп Корупції" з організації "Корупціонери Буковини" викрили вражаючі масштаби нищення лісів у Чернівецькій області. Найбільші обсяги громадські активісти вкотре фіксують на території Верхньопетрівецького лісництва Сторожинецького району. Масштаби винищення цінних порід дерева – вражаючі, зазначає громадський активіст Микола Петіченко, контрабанда лісу продовжується, незважаючи на спроби громади стати на заваді протиправній діяльності.

"Браконьєри вирубують тисячі кубів відбірної деревини і порушують мораторій на вивезення сировини за кордон. У злочинній змові ділки, чиновники, які знайшли лазівку в законі, злочинні зв'язки тягнуться аж до кабінетів столичних високопосадовців, яким перепадає частка від контрабанди деревини", - вважає активіст.

Микола Петіченко зазначає, що місцеві неписані закони – на стороні лісівників, які дозволяють винищувати насадження та самі цьому сприяють.

"На території села Корчівці цими вихідними здійснили замах на вбивство нашого активіста Григорія Кушніра. Він пішов до лісу і я попросив його відзняти місця вирубки деревини, незаконно вирубані дерева", - розповідає Микола Петіченко.

Чоловіки з карабінами, зауваживши, що активіст фіксує місця вирубки дерев, почали переслідувати його зі зброєю, а коли наздогнали – вдарили прикладом по обличчю

"На Кушніра напав місцевий майстер лісу, який, побачивши нашого товариша, взяв із собою брата і ще одного спільника. Чоловіки з карабінами, зауваживши, що активіст фіксує місця вирубки дерев, почали переслідувати його зі зброєю, а коли наздогнали – вдарили прикладом по обличчю. Кушніру хотіли вистрелити у груди, проте він відбив карабін і куля потрапила у коріння дерева, її ми згодом знайшли, знайшлася і гільза. Григорію вдалося втекти від нападників, тоді ж він нам передзвонив і розповів про все, що сталося", - каже Микола Петіченко.

На Буковині лісівники-контрабандисти намагалися вбити громадського активіста

На місце події активісти виїхали відразу і викликали оперативно-слідчу групу. Зараз Микола Гаврилюк переховується від слідства у лікарні, так як отримав довідку про проблеми із психікою, кажуть у ГО "Корупціонери Буковини". Наразі порушена кримінальна справа, ведеться слідство.

http://youtu.be/XWcBnC8N9O0

http://youtu.be/-qP2LGbiRlc

На Буковині лісівники-контрабандисти намагалися вбити громадського активіста

Другие новости