ПоддержатьУкраїнська

На Херсонщині окупанти готують псевдореферендум про створення "ХНР", - депутат

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

На Херсонщині окупанти готують псевдореферендум про створення 'ХНР', - депутат

На Херсонщині росіяни готують підґрунтя для того, аби провести псевдореферендум щодо створення "ХНР". Про це повідомив депутат обласної ради, екснардеп Сергій Хлань.

 Херсон - це Україна! Фото: УНІАН

Як зазначив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, росіяни готують псевдореферендум щодо створення так званої "Херсонської народної республіки". Для цього підшукують колаборантів з числа місцевих чиновників та обранців.

"Окупанти телефонують депутатам Херсонської облради з питанням, чи готові ми співпрацювати з ними. Категорично відмовився", - написав Хлань, який наразі несе службу у ЗСУ.

Він також звернувся до всіх членів обласної ради.

"Шановні колеги, я впевнений, що ви розумієте наслідки вашого рішення. Створення "ХНР" перетворить наш край на безнадійну діру без життя та майбутнього. Не дайте їм жодного голоса! Не дайте їм жодної можливості легімітизувати "ХНР"! Вся держава буде дивитись на вас і жодних виправдань співпраці з окупантами бути не може. Не повірю, що вам буде гірше, ніж звичайним людям Маріуполя, Чернігова, Харкова, Сум, Гостомеля, які вже два тижні переносять нелюдські страждання, але не здаються! Увійдіть в історію України не зрадниками, які нікому не потрібні, а дійсно громадянами, чиї імена будуть пам'ятати наступні покоління", - зазначив депутат.

 Сергій Хлань Фото з відкритих джерел

Зауважимо, це поки єдине повідомлення про подібний "обдзвон". У коментарях до публікації пана Хланя одна з його колег написала, що їй подібна пропозиція від окупантів не надходила.

Місцеві мешканці також інформують про те, що зранку в суботу, 12 березня над розтрощеною будівлею СБУ в Херсоні невідомі (ймовірно - росгвардійці) вивісили російський прапор та прапор міста.

Нагадаємо:

  • У п'ятницю 4 березня у Херсоні окупаційні війська РФ почали транслювати 24 російські телеканали та 3 радіоканали через приставку Т2. Українське кабельне та цифрове телебачення наразі працює.
  • Також до міста масово заїжджав цивільний транспорт із Криму. Імовірно, для проведення на центральній площі фейкових проросійських мітингів для створення потрібної картинки в пропагандистських ЗМІ Росії. Окупанти намагалися на камеру роздати містянам свою "гумдопомогу", однак херсонці відмовилися від російських харчів
  • Декілька днів поспіль у Херсоні на площі Свободи триває мирна акція, мета якої — показати окупантам, що Херсон — це Україна. Беззбройні люди не побоялися вийти до центру міста, щоб заявити озброєним бойовикам, що їм тут не раді.
  • Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що у тимчасово окупованому Херсоні війська РФ захопили слідчий ізолятор. Зазначається, що окупанти планують запровадити на захоплених територіях путінський поліцейський режим.

Другие новости