ПоддержатьУкраїнська

На Кіровоградщині матері, яка на два тижні покинула вісьмох дітей без їжі, загрожує лише штраф

StopCor
StopCor

StopCor

На Кіровоградщині матері, яка на два тижні покинула вісьмох дітей без їжі, загрожує лише штраф

У Кіровоградській області поліція змогла відібрати у горе-матері вісім дітей. Першим до поліції звернувся директор школи, який повідомив, що діти тривалий час не ходять до школи без поважної на те причини. Коли поліцейські зайшли до будинку, виявилося, що на 8-ох дітей було лише два ліжка, у них зовсім не було їжі.

Наймолодшій дитині - рік і два місяці. Старшому - 15 років. Жінка покинула синів і дочок самих, повідомляє “Сегодня”.

П'ятеро братів і три сестри тепер живуть в педіатричному відділенні лікарні. 

Правоохоронці не ризикнули залишити дітей в таких умовах. І всіх вісьмох відвезли в районну лікарню.

"Четверо з них - в задовільному стані, четверо мають симптоми вірусного захворювання, тобто - кашель, нежить. Сьогодні вони вже, звичайно, чисті, викуповувати, переодягнені. Але зі слів, так, були ознаки не зовсім ідеального стану", - говорить завідуюча дитячого відділення лікарні Ірина Потеряйко.

Діти тримаються разом, старші доглядають за молодшими. Говорити про пережите не хочуть.

"Я не хочу з вами спілкуватися, вийдіть", - говорить кореспондентам одна з старших дівчаток.

Медикам старша дівчинка розповіла, що мати ніби поїхала доглядати за хворою бабусею. Іноді дзвонила дітям. В останній раз, коли вони вже були в лікарні. Те, що діти не вдома, схоже, жінку, не збентежило. Вона пообіцяла скоро приїхати. "Сегодня" спробували поговорити з багатодітною матір'ю. Але телефон не відповідає.

Сусіди розповіли - всього в сім'ї 12 дітей. Троє - в Києві на заробітках. Батько дев'яти молодших вже рік відбуває покарання за крадіжки. Старші сини, запевняють сусіди, мають проблеми з законом.

"Красти, красти ... Ось у нас в селі 11 будинків ними ... ось у мене 24 числа, моя хата була обкрадена вдруге", - говорить сусідка багатодітної сім'ї Тамара Терентьєва.

Сьогодні розпитали про сім'ю в сільраді. Там показали документ - сім'я вже десять років перебуває на обліку в соцслужб. Мати справно отримує допомогу, але діти часто голодні, не мають шкільного приладдя та теплого одягу.

"Це була критична точка. Тоді, коли ми були, 23 числа, частина була продуктів, ще хоч щось було. А станом на вчора нічого не було", - розповіла в. о. старости Олексіївського старостинського округу Любов Стогнеева.

36-річна мати в лікарні все ж з'явилася. Відвідати синів і дочок її пустили.

Жінку, яка залишила вісім неповнолітніх дітей без нагляду, очікує штраф. А ось чи повертати дітей в сім'ю, тепер буде вирішувати суд.

Другие новости