ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині поліцейські розшукують шахраїв, які надурили місцевих мешканців

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині поліцейські розшукують шахраїв, які надурили місцевих мешканців

До Інгульського відділення поліції звернулася жінка та повідомила про те, що стала жертвою шахрайських дій. Місцева жителька розказала, що на її телефон прийшло СМС-повідомлення про заблокування її банківської карти. Коли жінка зателефонувала на зазначений номер, їй повідомили, що картку заблоковано, але можна її розблокувати шляхом відповідей на зазначені питання. Потерпіла відповіла на всі ключові питання зловмисника та через деякий час отримала нове повідомлення про зняття 100 тисяч гривень з її рахунку.

До поліції Заводського району звернувся продавець одного із магазинів розташованого по вул. Шосейній з повідомленням про те, що до нього зайшов незнайомець, який скупившись повідомив, що у нього немає національної валюти і він може розрахуватися іноземною. Потерпілий погодився. Аферист дав йому 100 дол. США, а заявник натомість віддав незнайомцю більш ніж дві тисячі гривень. Після того, як зловмисник залишив магазин, продавець побачив, що іноземна купюра є номіналом 10 дол. США на якій наклеєно цифра «100». Потерпілий, зрозумівши, що його ошукали, звернувся по поліції.

Наразі купюру вилучено та направлено на експертне дослідження, повідомляє пресцентр Національної поліції в Миколаївській області. 

Слідчими за вказаними фактами проводиться розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за чч. 1 та 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкції статей передбачають покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними під час спілкування з незнайомцями по телефону та інших операціях пов’язаних з купівлею чи продажом товарів, не поспішайте відавати свої гроші. Якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайських схем, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Другие новости