ПоддержатьУкраїнська

На Вінниччині родина "рабовласників" експлуатувала людей

StopCor
StopCor

StopCor

На Вінниччині родина 'рабовласників' експлуатувала людей

Сімейна пара змушувала людей працювати безкоштовно на пилорамі. Зловмисників затримано. Їм загрожує до 12 років тюрми. 

За інформацією начальника ГУНП в області Юрія Педоса, поліцейські встановили, що власники пилорами, чоловік та дружина, віком 44 та 42 роки, незаконно утримують на підприємстві людей, примушують їх безкоштовно працювати, застосовуючи психологічний тиск та фізичне насильство. Люди працювали на закритій території, їх контролював наглядач.

«Слідством встановлені дві особи, які вербували для власників пилорами робітників. Зазвичай роботу пропонували людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, не мали постійного місця проживання. Обіцяли гідні умови проживання та заробітну плату у розмірі 5 тис. грн. Натомість за тяжку працю потерпілі грошей не отримували, а лише скромні харчі», – йдеться у повідомленні. Зазначається, що на момент прибуття поліцейських на території пилорами знаходилось семеро робітників, більшість з них не мали документів.

«Працю чоловіків  незаконно використовували впродовж декількох місяців», – додали в поліції. За місцем проживання та місцем роботи затриманих проведені ряд обшуків, вилучені речові докази.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей