ПоддержатьУкраїнська

На Закарпатті лікарі вимагали від помираючої жінки хабара за сироватку від зміїної отрути

StopCor
StopCor

StopCor

На Закарпатті лікарі вимагали від помираючої жінки хабара за сироватку від зміїної отрути

У Рахівську районну лікарню була доставлена 22-річна жінка, яку вкусила отруйна змія. Як відомо, пацієнт помирає у випадку, якщо лікарі не введуть протиотруту в перші ж години після укусу. Проте місцеві медики не поспішали, стверджуючи, що сироватки немає, та натякаючи, що за 10 тисяч гривень її знайдуть.

Новину повідомляє "Преса України".

Молода жінка, повертаючись додому, несла на руках дитину, і в траві не помітила змію і наступила на неї.

Змія обвилася навколо ноги й вкусила, а потім поповзла далі.

Нога стала опухати й дівчину доставили до Рахівської районної лікарні. Лікарі повинні були відразу ввести сироватку проти зміїної отрути, але не зробили цього, оскільки її "не було".

Батько дівчини заявив, що лікарі, натякаючи, хотіли отримати за дорогу сироватку понад 10 тис. гривень.

Також про відсутність протиотрути розповів телефоном завідувач травматологічного відділення, де знаходилася дівчина.

Проте коли журналісти приїхали в лікарню, сироватка чудесним чином з'явилася у завідувача відділення інтенсивної терапії, який запевнив, що протиотрута була і раніше.

На підтвердження своїх слів завідувач відділення інтенсивної терапії показав ампули, яких на весь район всього дві. За його словами, завідувач травматології про це просто не знав.

Зазначається, що при укусі змії ввести протиотруту необхідно в перші години, інакше людина загине від токсичних впливів.

Лікарі травматологічного відділення виправдовувалися, що боялися розвитку анафілактичного шоку у пацієнтки після введення сироватки.

За словами родичів дівчини, призначене рахівськими лікарями лікування не дає результатів і постраждалу перевели в іншу лікарню.

Другие новости